Milloin panssarilasi kannattaa vaihtaa puhelimeen?

Milloin panssarilasi kannattaa vaihtaa puhelimeen

Tämän päivän älylaitteiden näyttö on eräs laitteen haavoittuvimmista osista. Vaikka se onkin peitetty iskunkestävällä ja karkaistulla lasilla, se voi silti naarmuuntua ja halkeilla käytössä. 

Panssarilasi auttaa  helposti ja edullisesti suojaamaan puhelimesi näyttöä naarmuilta sekä halkeamilta. Mikäli panssarilasi on tarpeeksi lujaa laatua, näytön lasiin ei tule niin helpolla naarmuja käytössä, sillä laadukkaimmat panssarilasit ovat moninkertaisesti kovemmasta materiaalista valmistettuja kuin perinteinen lasi. 

Panssarilasi ei hajoa helpolla pienistä iskuista tai puhelimen putoamisesta. Lasi hajoaa helpommin, mikäli isku osuu sopivasti lasin reunoihin. Tämä on vältettävissä sillä, että käyttää panssarilasin lisäksi myös suojakuorta. 

Millaisia panssarilaseja on saatavilla?

Panssarilasi ei kuitenkaan ole yhtä kestävä kuin puhelimen oma näyttö, koska suojalasia ei ole liimattu näyttöön, panssarilasi on huomattavasti ohuempi kuin puhelimen näytön oma lasi ja iskujen on mahdollista osua lasin reunoille. Markkinoilla on olemassa monia erilaisia panssarilaseja, kuten koko näytön panssarilasit, koteloystävälliset panssarilasit sekä perinteiset panssarilasit. Kaikilla malleilla on omat kannattajansa. 

Koko näytön panssarilasia kannattaa suosia, mikäli haluaa suojata puhelimen näytön kokonaan tai ei halua käyttää suojakuorta. Koteloystävällisen panssarilasin valitsee todennäköisesti henkilö, joka haluaa käyttää suojakuorta tai jonka puhelimen reunat ovat erittäin kaarevat. Perinteisen panssarilasin ostaa hän, joka haluaa käyttää panssarilasin lisäksi myös suojakuorta ja puhelimen näyttö on melko suora. 

Laadukas panssarilasi kestää isältä pojalle

Panssarilasin käyttö suojakalvon asemasta on enemmän kuin suosittua. Panssarilasi tarjoaa paljon paremman suojan kuin perinteisempi muovinen suojakalvo. Lasi on paljon kovempi materiaali kuin muovi eikä siis naarmuunnu käytössä. Jos siis harkinnassa on ostaa itselleen paras puhelin, niin se vaatii myös parhaan mahdollisen suojauksen. 

Panssarilasi pitää näytön naarmuuntumattomana ja halkeamattomana. Laadukas panssarilasi kestää käytössä lähes ikuisesti. Se saattaa olla pitkäikäisempi kuin puhelimen muut osat, kuten vaikkapa akku. Toisinaan panssarilasikin pitää vaihtaa uuteen, kerromme seuraavaksi tällaisista tilanteista. 

Näyttö on kuin hämähäkin verkko

Kaikkein suurin syy näytönsuojaimen vaihtamiselle on useimmiten halkeama. Joko sellainen, joka ulottuu reunasta reunaan tai sitten mallia Spider Man eli hämähäkinverkkomainen halkeama. 

Sinulle ehkä tulee mieleen että kun näytönsuoja hajoaa, se on ollut huonolaatuinen. Mutta ajattele asiaa myös siltä kantilta, että koska näyttösuoja vaimensi iskua, puhelimen oma näyttö pysyi ehjänä. Tuo urhea näytönsuoja siis uhrautui jotta puhelimesi ei hajonnut. Viettäkäämme hänen muistokseen muutama hiljainen sekunti ja sitten voidaankin poistaa hänet näytöltä. 

Rikkoutuneen panssarilasin käyttäminen voi olla vaarallista, sillä terävät halkeamat saattavat tehdä sormiin viiltoja. Kannattaakin käyttää rikkinäisen lasin poistamisessa hansikkaita.

Näyttö on naarmuuntunut lähes olemattomiin

Panssarilasi on suunniteltu suojaamaan halkeamia aiheuttavilta iskuvaurioilta, mutta se toimii myös suojana pienempiä naarmuja vastaan. Pienet naarmutkin voivat tehdä näytöstä sellaisen, josta on vaikea nähdä mitään. 

Naarmut imevät valoa ja taittavat sitä sen sijaan, että päästäisivät valon läpi, kuten sileä pinta tekee. Koska suojakalvon naarmut vastaanottavat valoa molemmilta puolilta, niin puhelimen näytöltä kuin ulkoapäinkin, näytönsuoja voi tulla nopeasti sellaiseksi, että itse näyttöä on vaikea nähdä kunnolla. 

Laadukkailla panssarilaseilla on 9H kovuusluokitus, joka riittää yleisimpien naarmuttajien, kuten avainten ja hiekanjyvien, hyökkäyksiä vastaan. Jos naarmut ovat kuitenkin vallanneet koko näytön, on syytä vaihtaa näytönsuoja. Ja samalla kun olet parantamassa puhelimen suojausta kannattaa tsekata myös paras liittymätarjous

Näytön lasi irtoilee kulmista

Kolmantena syynä suojan vaihtamiselle on, että lasilevy irtoilee kulmista, koska liima ei enää pidä kunnolla. Se on kurjaa, koska silloin suoja ei kosketa enää näyttöä, napautukset eivät toimi eikä pyyhkäisyä tunnisteta. Hyvä panssarilasi ei yleensä irtoile, ellei sitä ole upotettu veteen tai sitä ei ole alun perinkään asennettu oikein. 

Jopa pienet pölyhiukkaset voivat häiritä kiinteää liimatiivistettä, joka lopulta johtaa suojan kuoriutumiseen ja kupliin näytönsuojan alle. Panssarilasit ovat arjen sankareita ja aina valmiina ottamaan vastaan lyönnit, halkeilemaan ja naarmuuntumaan puhelimen näytön puolesta.  

Miten panssarilasi vaihdetaan?

Panssarilasin vaihtaminen

Pyyhi ensin puhelimen näyttö kostealla alkoholipyyhkeellä ja kuivaa sitten mikrokuituliinalla. Varmista, ettei näytön pintaan jää pölyä. Poista panssarilasista suojaava muovikalvo ja aseta se liimapinta alaspäin puhelimen näyttöä vasten. Huolehdi, ettei panssarilasin tarttuva puoli kosketa sinua tai muita pintoja, ettei siihen jää jälkiä. Mikäli et kerrasta onnistunut, voit ottaa sen välittömästi pois ja asettaa paremmin. 

Älä hätäile, panssarilasi on parasta asettaa hitaasti puhelimen näytölle. Hiero varovaisesti liinalla kaikki ilma pois. Aloita keskeltä ja etene kohti reunoja. Mikäli alle jäi ilmakuplia, ne todennäköisesti katoavat itsestään parin päivän kuluessa. Jos ne eivät häviä, lasin alle on jäänyt pölyä. Tämä on lähinnä esteettinen haitta eikä häiritse puhelimen käyttöä tai koskettamista. 

Huolehdi, että lasi istuu näyttöön hyvin eikä mene reunoista yli ja kaikki aukot ovat oikeilla kohdilla. Jos lasi on asennettu huonosti, se voi murtua käytössä reunoistaan. 

Saatat pitää myös näistä: