DNA Nopea 4G Rajaton Plus: Rajaton netti myös ulkomailla

DNA logo

Tänä päivänä ihmiset matkustelevat paljon ja haluavat myös toimivan datayhteyden, missä ikinä liikkuvatkaan. Palvelun hinta riippuu kuitenkin siitä, missä päin maailmaa olet DNA:n liittymän kanssa menossa.

Myös datasiirron nopeus vaihtelee. Jos sinulla on 4G liittymä, se on 4G verkossa ainoastaan Suomessa ollessasi. Kun siirryt ulkomaille, verkkokin vaihtuu 3G:ksi. 

Jos matkustat ETA-maissa, roamingmaksut ovat halpoja ja jopa ilmaisia. ETA-maiden ulkopuolelle matkustettaessa hinnat riippuvat DNA:n paikallisten kumppanien laskutuksesta ja sopimuksista.

Datankäyttäjän tuleekin aina huomioida datansiirron hinta, että välttyy matkanjälkeisiltä yllätyksiltä ylisuuren laskun muodossa. 

Netin käyttö ulkomailla

EU-datapaketti on helposti hallittavissa oleva ja edullinen ratkaisu. Johtuen EU-lainsäädännöstä, ETA-alueen (EU-maat + Islanti, Liechtenstein ja Norja) maissa kaikissa on käytössä sama hinnoittelu. Paikallispuhelut ja tekstiviestit hoituvat samaan hintaan, kun Suomessa ja puheluiden vastaanotto on nykyään ilmaista.

ETA-alueella ei siten pääse tulemaan suuria yllätyksiä, mutta suurempiin laskuihin tulee varautua. Huomioithan, että nämä hinnat koskevat ainoastaan väliaikaista vieraassa verkossa operoimista, ei vakinaista oleskelua.

Kaikilla liittymillä on EU:n asetuksen mukainen tiedonsiirron käyttökatto, datarajoitus ulkomailla joka estää laskulle tulevat ikävät yllätykset. Tiedonsiirron käyttökatto on EU:n viranomaisvaatimus, jonka DNA tarjoaa tiedonsiirtokustannusten hallintaan kaikkialla maailmassa.

Datarajoitus ulkomailla on saldorajapalvelu, joka on tarkoitettu ulkomaan tiedonsiirtokulujen, kuten esimerkiksi nettisurffailun, sähköpostin käytön ja tiedostojen lataamisen hallintaan. Palvelu suojaa yllättäviltä tiedonsiirtoveloituksilta ulkomaan matkoilla katkaisemalla tiedonsiirtoyhteyden saldorajan täyttyessä.  

Netin käyttöön ulkomailla kannattaa kiinnittää huomiota. Jos mielestäsi matkakohteen datasiirrot maksavat liikaa, DNA:n asiakkaana sinulla on mahdollisuus asettaa itsellesi kuukausittainen datakatto. Se katkaisee dataverkon sovitun summan tultua täyteen (10 € -500 €), eikä ikäviä yllätyksiä näin pääse syntymään.

Voit myös asettaa puhelimeesi dataroaming-eston, jolloin puhelimen tiedonsiirtoa vaativat sovellukset eivät toimi, näitä ovat vaikkapa sähköposti ja karttapalvelut.

Tällöin tiedonsiirto on kuitenkin mahdollista WI-FI-hotspoteissa, eli paikoissa, joissa on maksuton tietoverkko. Tai sitten voit hankkia prepaid-liittymän, jolloin maksettua datakattoa ei pääse mitenkään ylittämään.

Ennen matkaa kannattaa tarkistaa puhelimen roaming-asetukset kuntoon. Jos haluat estää dataverkkovierailun kokonaan, voit tehdä dataroamingin eston. Silloin puhelimella ei pääse ulkomailla mobiiliverkon kautta käyttämään tiedonsiirtoa vaativia sovelluksia, esimerkiksi sähköpostia tai karttapalveluja.

Myöskään pikaviestisovellukset ja kuva- tai videoviestien lähettäminen tai vastaanotto eivät onnistu. Kun dataroaming on estetty, tiedonsiirto on mahdollista vain WiFi-verkoissa.

Monista älypuhelinmalleista löytyy myös käyttörajavaroitukset, joilla voit helposti säätää puhelimen antamaan ilmoituksen itse määriteltyjen käyttörajojen ylittyessä. Myös puheluiden osalta pystyt itse mittaamaan käyttöaikaa helposti.

Matkailijana voit siis olla huoleti kun sinulla on taskussasi DNA:n huippunopea liittymä ja datapaketti. Ei enää jännitystä matkan jälkeen, millainen puhelinlasku mahtaa kolahtaa postiluukusta. Voit varautua kaikkeen jo etukäteen ja nauttia matkastasi täysillä.

Missä maissa voi käyttää Rajatonta nettiä?

Matkustaja

DNA Nopea 4G Rajaton Plus -liittymässä on rajaton netti Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Muissa EU- ja ETA-maissa netinkäyttö sisältyy EU-datapaketin osalta kuukausihintaan, puhelut ja viestit laskutetaan edullisesti kotimaanhinnalla.

EU/ETA-maiden ulkopuolella voit soittaa ja vastaanottaa tavallisia puheluita myös WiFi-puheluna. Puhelut laskutetaan aina kotimaasta soitettuina puheluina, vaikka olisitkin ulkomailla. 

Millaiset kuukausimaksut ovat?

DNA Nopea 4G Rajaton Plus liittymän hinta on 29,90 EUR/kk ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen hinta on 34,90 EUR/kk. Et sitoudu mihinkään määräaikaiseen sopimukseen. Avausmaksu on 4,90 EUR. 

Pakettiin sisältyvät puhelut ja viestit?

DNA Nopea 4G Rajaton Plus liittymään sisältyy nimensä mukaisesti rajattomasti puheaikaa sekä tekstiviestejä. 

Vaihtaisinko vieläkin nopeampaan 5G liittymään?

Haluaisitko vieläkin nopeamman 5G netin, ja vieläpä erittäin edullisesti? DNA:n 5G liittymät ovat todella suosittuja, näiden avulla siirryt tulevaisuuden netin käyttäjäksi jo nyt. Esimerkiksi DNA 5G 200M:n saat nyt hintaan 29,90 EUR/kk. Hintaan sisältyy 19Gt datapaketti ja rajattomasti puheaikaa sekä tekstiviestejä.

DNA liittymän vaihto kannattaa, sillä kuuluvuus on huippuluokkaa ja verkon toimivuus on taattua laatua. Mikäli siis jossain vaiheessa huomaat tarvitsevasi suuremman datapaketin, voit irtisanoa liittymäsi koska tahansa ja vaihtaa tilalle suuremmalla datapaketilla varustetun paketin.

DNA:lta löytyy useita liittymiä yli 20 gigan datapaketilla. Ja DNA Rajaton 5G 1000 M:ssa on suurin datapaketti, sillä saat 30 Gt dataa kuukaudessa hintaan 49,90 EUR. 

Saatat pitää myös näistä: