Prepaid liittymät edullisempaan hintaan

Mobiilitutka.fi auttaa aina vertailemaan kaikki puhelinliittymät. Löydät sivustomme kautta parhaat prepaid liittymävaihtoehdot, ole hyvä ja valitse toiveitasi vastaava liittymätarjous.

Suosituimmat DNA prepaid liittymätarjoukset vuonna 2024

Suosituimmat Elisa prepaid liittymätarjoukset vuonna 2024

Suosituimmat Telia prepaid liittymätarjoukset vuonna 2024

Prepaid liittymät

Kuten nimestäkin jo voi päätellä, prepaid tarkoittaa sellaista liittymää, jossa asiakas maksaa käytöstä etukäteen tietyn summan. Puhelut, tekstiviestit ja datan käyttö maksetaan joko käytön mukaan, pakettina tai vuorokausihinnan perusteella ennalta määriteltyjen kiinteiden hintojen perusteella.

Prepaid liittymistä ei lähetetä mitään erillisiä laskuja, vaan liittymään ladataan saldoa, jota sitten voi käyttää maksamansa summan edestä. Voit siis ostaa tietyllä summalla saldoa prepaid liittymääsi, ja tämä saldo kuluu vähitellen käyttösi mukaan, jonka jälkeen sitä tulee ladata lisää

Tänä päivänä on mahdollista myös asettaa kuukausiveloitus, joka lisää saldoa automaattisesti suoraan tililtä. Saldoa voi lisätä myös joko sovelluksen avulla tai operaattorin verkkokaupan kautta ja R-kioskilla. 

Prepaid liittymillä on laaja käyttäjäkunta maailmanlaajuisesti, mutta ei niinkään Suomessa. Täällä ne saatetaan mieltää vain tilapäisesti turistien tai rikollisten käytössä oleviksi liittymiksi. Tämä on kuitenkin muuttumassa, sillä prepaid liittymien suosio on kasvussa.

Ne toimivat erittäin hyvin lasten liittyminä, koska niissä on kiinteä saldoraja eikä niiden kanssa näin ollen voi tulla mitään isompia yllätyksiä valtavan puhelinlaskun muodossa. Puhelinlaskujen hallinnointi onkin prepaid liittymien avulla tosi kätevää. 

Erityisen tervetulleita prepaid liittymät ovat sellaisille henkilöille, joiden ei ole mahdollista saada perinteistä liittymää johtuen maksuhäiriömerkinnästä. Ja antavathan prepaid liittymät myös anonymiteetin, sillä niiden käyttäjän ei tarvitse antaa itsestään mitään tietoja ostaessaan tällaisen liittymän.

Yksityisyydensuoja on tällöin parempi kuin perinteisissä kuukausimaksullisissa liittymissä. Sellaiset henkilöt, jotka kaipaavat anonymiteettia tai muuten vain enemmän yksityisyyden suojaa, suosivat prepaid-liittymää, sillä liittymän avaamiseen ei tarvita laskutustietojen antamista eikä sinun tarvitse olla edes täysi-ikäinen.

Kun haluat itsellesi prepaid liittymän, sinun pitää ostaa aloituspakkaus haluamaltasi operaattorilta. Tällaisen aloituspakkauksen voit saada joko operaattorin myymälästä tai nettikaupasta. Aloituspakkaukseen sisältyy SIM-kortti liittymän puhelinnumerolla, PIN-koodi, käyttöohjeet sekä alkusaldo. Alkusaldo on yleensä sama kuin liittymän aloituspaketin hintakin.

Prepaid liittymä on voimassa 3-6 kuukautta siitä, kun olet aktivoinut sen tai 12 kuukautta viimeisimmästä saldon lataamisesta. Mikäli saldoa ei ladata 12 kuukauteen, tällöin liittymä suljetaan pysyvästi. Aktivoimaton SIM-kortti ei vanhene.  

Voit ladata myös erillisen sovelluksen prepaid liittymääsi. Tämän sovelluksen kautta sinun on mahdollista ladata lisää saldoa, hallinnoida liittymääsi ja tarkistaa paljonko saldoa sinulla on jäljellä. Operaattorin mukaan tämän tarkistuksen voi tehdä myös liittymäntarjoajan nettisivulla tai vaihtoehtoisesti lähettämällä palvelunumeroon tekstiviestin. 

Tämän päivän prepaid liittymät sisältävät puheajan ja tekstiviestien lisäksi myös netinkäyttömahdollisuuden. Riippuu operaattorista ja liittymästä, millainen netin kustannus on. On mahdollista saada liittymä, jossa nettihinta on käytön ja siirretyn datamäärän mukainen. Tai sitten veloitus maksetaan käytetyn vuorokauden mukaan, riippumatta siitä, paljonko dataa on käytetty.

Operaattoreilla on tarjolla myös erillisiä datapaketteja, joita voi ostaa liitettäväksi prepaid liittymiin tai sitten niitä voi käyttää erillisinä dataliittyminä vaikka tabletille. Tällaisia liittymiä kutsutaan dataprepaid liittymiksi. 

Prepaid liittymä on erilainen kuin tavallinen kuukausiliittymä niin käytettävyytensä kuin ominaisuuksiensa osalta. Se ei välttämättä sovi jokaiselle, mutta sillä on monia hyviä etuja, jotka joko houkuttelevat tai sitten ei. 

Prepaid liittymän avulla voit järkeistää puhelinlaskuja, koska yllättäviä maksuja ei pääse syntymään ja voit etukäteen päättää, millaisen summan kuukaudessa haluat puhelinlaskuun käyttää. Jos olet tarkan markan käyttäjä ja hintatietoinen, prepaid liittymä on tällöin erinomainen valinta. 

Vaikka prepaidia voi käyttää koko ajan aivan kuten normaalia liittymääkin, on yksi prepaidin kiistaton vahvuus sen kertakäyttöisyydessä. Voit avata liittymän, käyttää sitä jonkin aikaa ja sitten unohtaa sen. Prepaid liittymä soveltuu erinomaisesti lomalaiselle, jonka puhelinliittymän tarve on tilapäinen ilman sen kummempia sitoumuksia. 

Roaming – onko puhelin syytä sammuttaa ulkomailla?

Roaming tarkoittaa matkapuhelimen käyttöä kotimaan ulkopuolella satunnaisilla matkoilla. Kotimaa on se maa, jossa henkilö asuu tai johon hänellä on pysyviä siteitä eli hän esimerkiksi työskentelee tai opiskelee siellä. Kunhan vietät enemmän aikaa kotimaassasi kuin ulkomailla tai käytät puhelintasi enemmän asuinmaassasi kuin ulkomailla, puhelimen käyttöä ulkomailla pidetään roamingina.

Tällöin puhelut, tekstiviestit ja datan käyttö ovat kotimaanhintaisia, kun matkustat EU:n sisällä. Tätä pidetään roamingpalvelujen kohtuullisena käyttönä.

Kun ylität valtion rajan EU:n sisällä, sinun pitäisi saada matkapuhelinoperaattoriltasi tekstiviesti, jossa ilmoitetaan, että käytät roamingpalveluja, ja muistutetaan kohtuullisen käytön periaatteista. 

Roaming eli verkkovierailu tarkoittaa, että jonkin operaattorin tarjoamia palveluita käytetään toisen operaattorin verkossa, eli ns. vierailuverkossa.

Kun käytät oman operaattorisi puhelinliittymää soittamalla tai mobiiliverkkoa käyttäen jossain toisessa maassa kuin Suomessa, tämä tapahtuma on silloin roamingia. Roamingiin sisältyy sekä ulkomailla soitetut ja vastaanotetut puhelut, lähetetyt viestit sekä käytetty tiedonsiirto eli netin käyttö.

Voit siis käyttää nettiä ulkomailla aivan kuten Suomessakin, näin sinun ei tarvitse huolehtia ja murehtia datankäyttökustannuksista. Ulkomailla netin käyttö on tosi helppoa ja voit nauttia lomastasi täysillä, sillä roaming tuo sinulle vapautta. 

Esimerkiksi DNA Nopea Rajaton Plus liittymä on huoleton liittymä, jossa on rajaton netti myös ulkomailla. Voit soittaa, tekstata ja käyttää nettiä kotimaassa niin paljon kuin haluat. Netin maksiminopeus jopa 150 Mbit/s. Kuukausihintaan sisältyy rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa. Mukana on 19 Gt/kk EU-datapaketti. Saat paketin edullisesti hintaan 29,90 EUR/kk. 

Mobiiliverkkoyhteys on aina turvallisempi kuin julkinen Wifi ja se toimii usein jopa paremmin esimerkiksi matkustettaessa laivoilla. Lisäksi useissa Euroopan maissa hotellien Wifit ovat paljon ruuhkaisempia kuin mobiiliverkot ja ne voivat olla myös epävakaita. Sinun ei tarvitse koskaan metsästää ilmaista Wifiä matkallasi, vaan voi ihan huolella roamata ilman murheita. 

No entäpä mikä on tilanne, kun matkustat EU:n ulkopuolelle? Vaikka EU:n sisällä matkustettaessa ei tarvitsekaan sammuttaa puhelinta, tilanne on eri vaikkapa Australiaan tai USA:han matkustettaessa. Nyrkkisääntönä tähän voisi sanoa, että, että tarkista asia ennen kuin lähdet matkalle. EU:n ulkopuolella ollessa hinnat voivat vaihdella suurestikin, ja on maita, joissa roaming on melko kallista.

Kannattaa myös ottaa huomioon laivamatkustaminen, sillä vaikka laiva kulkisikin kahden ETA-alueeseen kuuluvan maan välillä, voi silti olla mahdollista, että matkalla mobiilipalveluja tarjotaankin satelliitin kautta, ja tällöin ei ole olemassa minkäänlaista sääntelyä tai kattoa, paljonko nämä palvelut voivat maksaa. 

Edullisin liittymä minulle?

Sinä tiedät tarpeesi puhelinkäyttäjänä ja liittymän edullisuus riippuu juuri tästä. Pelkästään hinnan perusteella prepaid liittymä on varmaankin halvin liittymä, koska siinä ei ole kuukausimaksuja ja puhelut sekä tekstiviestitkin ovat melkein samaa luokkaa kuin ns. perinteisissäkin liittymissä. 

Toisiin prepaid-liittymiin kuuluu myös bonusjärjestelmiä, eli aina kun lataat saldoa, saat ikään kuin kaupan päälle lisää saldoa. Jos sinulla ei oikeastaan ole tarvetta netin käytölle, prepaid liittymän peruspaketilla ei tarvitse maksaa netistä erikseen. Prepaid liittymä onkin lähes ainoa liittymä, johon netti ei kuulu automaattisesti.

Toisaalta eipä siitä mitään haittakaan liittymässä ole ja melkein jokaiseen edullisimpaankin perusliittymään kuuluu nykyään rajaton netti, vaikka se onkin usein melkoisen hidas. Mutta kuuluupa kuitenkin. 

Jos et halua ostaa prepaid liittymää, mutta et niin kovin tarvitse nettiäkään, kannattaa ehkä ostaa jokin perinteinen perusliittymä. Näissä on rajaton netti ja sen hitaus tekee näistä liittymistä tosi edullisen. Toki näissäkin on kuukausimaksu, mutta se on todella alhainen. Edullisimmissa se on vain 6-7 euron luokkaa.

Näissä liittymissä myös maksetaan puheluista ja viesteistä erikseen, joten jos et paljoa lörpöttele puhelimessa etkä tarvitse nettiäkään, on ehkä syytä harkita prepaid liittymän hankintaa. Halvin prepaid kustantaa noin vitosen ja jo aloituspaketissa on saldoa enemmän kuin mitä maksat liittymästä.

Jos et siis tarvitse kaikkein nopeinta nettiä ja olet ihan vain peruskäyttäjä, pärjäät kyllä mainiosti netillä 150-200 Mbts. Näin saat kulut laskettua huomattavasti verrattuna huippunopeisiin liittymiin. 

Millaisia erilaisia prepaid liittymiä on olemassa?

Tässä pieni prepaid vertailu:

DNA Super Prepaid

DNA Super Prepaid on käyttövalmis kuukausimaksuton liittymä, jolla maksat puheluista ja viesteistä vain käytön mukaan. Liittymä toimii kattavassa ja nopeassa 4G-verkossa. Aloituspaketissa netin nopeus on 100 Mbit/s. Aloituspakkaus sisältää 5€ saldoa. Puhelut ja tekstiviestit kotimaassa maksavat 0,066 €/min/kpl. DNA:n prepaid liittymän hinta on 4,90 EUR.

Telia Prepaid liittymä

Telia Prepaid liittymä sisältää aloitussaldoa 5€. Ensimmäisestä latauksesta 5€ bonussaldoa
Bonussaldoa voit käyttää normaalihintaisiin puheluihin, viesteihin ja nettikäyttöön Suomessa. Liittymälle voi saldon lisäksi ladata netti- ja yhdistelmäpaketteja. Puhelut ja viestit kotimaassa vain 0,066 €/min/kpl.

Telia Prepaid Netti

Telia Prepaid Netti liittymällä surffaat netissä kertamaksulla ilman laskuja. Liittymään on ladattu valmiiksi 31 päivää rajatonta netin käyttöä Suomessa huikealla jopa 100 Mbit/s nopeudella. Lisäksi paketti sisältää 12Gt netin käyttöä Pohjolassa, Baltiassa ja valikoiduissa EU-maissa. Tällä hetkellä Telialla on tästä liittymästä prepaid tarjous hinnalla 19,90€.

Moi

Moi liittymävalikoimaan ei kuulu lainkaan prepaid liittymiä, mutta heidän edullisin liittymänsä on 6 gigan simmi, johon sisältyy 100 mbit/s, 6 gt dataa, 6 Gt EU-roamingia kuukaudessa. Lisädata maksaa 1,5 EUR/kk. Puhelut ja viestit enintään 4 €/kk.

Elisan Saunalahti prepaid

Elisan Saunalahti prepaid on halpa ja helppo liittymä, siinä ei ole laskuja eikä kuukausimaksuja. Puhelut, viestit, netti ja sisältöpalvelut heti valmiina. Toimii Elisan kattavissa 3G/4G-verkoissa ja ulkomailla. Puhelut ja viestit maksavat 0,066 €/min/kpl. Netti maksaa myös 0,066€/Mt. Aloituspakkaus sisältää 6€ puheaikaa. Elisan prepaid liittymän hinta on 5,90 EUR.

Kaipaatko ainoastaan data prepaid liittymää? Esimerkiksi DNA Dataprepaid 30 vrk sisältää rajattomasti dataa kuukaudeksi, netin nopeus on jopa 300 Mbit/s. Tämä data liittymän hinta on 24,90€.

Katso eri operaattoreiden parhaat tarjoukset