Paras VPN puhelimeen (2023)

VPN

Mikä on VPN?

VPN on lyhenne sanoista Virtual Private Network. Suomenkielinen käännös sanalle on Virtuaalinen Erillisverkko tai Näennäinen Yksityisverkko. Monilla yrityksillä on VPN-tekniikka käytössä, sillä sen avulla etätyöntekijöillä on pääsy yrityksen suljettuun verkkoon kotoa tai vaikka puistosta käsin. 

VPN on erittäin tehokas työkalu yksityisyyden turvaamiseen netissä.

Suosittelemme näitä VPN-palveluita puhelimiin

Löydä tarpeisiisi paras VPN puhelimeen alla olevalta listalta. 

Pcmag.com:
4.5/5

NordVPN on tunnettu virtuaalisen yksityisverkon (VPN) tarjoaja, jonka ominaisuudet ovat laajentuneet merkittävästi viime vuosina. NordVPN tarjoaa suojauksen verkkoliikenteellesi, skannaa ladattuja tiedostoja haittaohjelmien varalta ja pitää silmällä haitallisia sivustoja. Lisäksi tarjolla on salasanojen hallintatyökalu sekä salattu tiedostosäilytys. Uusi ja ainutlaatuinen Meshnet-ominaisuus mahdollistaa verkkoliikenteen reitittämisen turvallisesti omien luotettavien laitteidesi kautta ja tiedostojen siirtämisen.

Lue NordVPN kokemuksia täältä.

Pcmag.com:
4/5

ExpressVPN on erinomainen työkalu yksityisyytesi suojelemiseksi. VPN reitittää kaiken verkkoliikenteesi salatun yhteyden kautta etäpalvelimeen, piilottaa identiteettisi ja suojaa tietosi. ExpressVPN tarjoaa laajan, monipuolisesti sijoitetun palvelinverkoston ja erinomaiset tietosuojakäytännöt tiedon suojauksessa. Vaikka se ei ole yhtä ominaisuusrikas kuin samanhintaiset tai halvemmat kilpailijat, sen tyylikäs käyttöliittymä tuo oman lisänsä käyttökokemukseen.

Pcmag.com:
3/5

F-Secure Freedome VPN on tunnetun suomalaisen turvallisuusyrityksen F-Securen tuote. Vaikka yritys tunnetaan paremmin sen virustorjuntaohjelmistosta ja karismaattisesta tutkimusjohtajastaan Mikko Hyppösestä, se tarjoaa myös VPN-palvelun. Freedome VPN:n nimeäminen on kekseliästä, mutta itse tuote on paljon perustavanlaatuisempi kuin odottaisimme suurelta toimijalta kuten F-Secure. Lisäksi sen hinnoittelu on joustamatonta, eikä paljon muuta tarjottavaa ole perus (mutta toimivan) VPN:n lisäksi.

Miten VPN toimii?

VPN muodostaa dataliikenteelle eräänlaisen putken ja näin salaa liikenteen hyvin. VPN:n avulla dataliikenne kulkee ensin putkea pitkin suojatulle palvelimelle ja sitten vasta sinne sivustolle, johon haluat mennä. VPN salaa käyttämäsi laitteen fyysisen sijainnin.

Kukaan ei voi nähdä, kuka olet ja mitä teet, ei edes Internet-palveluntarjoajat, viranomaiset tai kaikkein parhaimmat hakkerit.

Verkkopalvelut näkevät liikenteesi tulevan VPN-palvelimen IP-osoitteesta eikä sinun omastasi. Todellinen sijaintisi on siis salainen. Verkkoliikenteesi siis salataan, eivätkä ulkopuoliset voi tarkkailla verkkoliikennettäsi. Ainoastaan ne tahot, joiden pitääkin nähdä tietosi, eikä kukaan muu. 

Sinä voit siis kiertää verkkosensuuria ja selata nettiä täysin vapaasti, sinua ei voida seurata etenkään julkisissa Wifi-verkoissa, voit ladata torrentteja turvallisesti ja anonyymina ilman että nopeus hidastuu.

Voit myös näppärästi kiertää alueellisia estoja paikallisilta uutisilta ja torrentsivustoilta sekä suoratoistopalveluilta, kuten Netflix. Ja tämä kaikki jopa täysin ilmaiseksi ja tietenkin laillisesti.

Ei siis mitään syytä huoleen, kunhan et käytä VPN:ää tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin lataamiseen tai muuhun rikolliseen toimintaan.

Kun käytät nettiä ilman VPN:ää, se on hiukan kuin kulkisit sellainen vaate päällä, johon on kirjoitettu oma kotiosoitteesi. Kun VPN on päälle kytkettynä, kukaan ulkopuolinen ei voi nähdä mitä oikein teet netissä. Sillä kaikki mitä netissä tee, on jäljitettävissä suoraan sinuun IP-osoitteen avulla.

IP-osoite paljastaa todellisen sijaintisi, ja sen avulla voidaan seurata toimintaasi reaaliajassa. Se on vähän kuin postikortti, josta voidaan lukea viesti, nimi ja osoite ihan vapaasti.

Sen sijaan, että lähettäisit tällaisen postikortin, lähetätkin huippusalaisen yksityisen viestin, jonka ainoastaan vastaanottaja voi lukea. Viestissä ei ole näkyvissä lähettäjän nimeä tai osoitetta.

Jos joku yrittää päästä vakoilemaan sen sisältöä, hän näkee ainoastaan sutatun kasan salattua tietoa, josta ei saa mitään selvää.

VPN on elintärkeä turvallisuusratkaisu yksityisyyden suojaamiseksi netissä. Ilman VPN:ää muut voivat helposti päästä urkkimaan toimintaasi verkossa. Ulkopuoliset voivat päästä katsomaan lataamiasi tiedostoja, verkkopankin tietoja ja salasanoja sekä millä sivuilla vierailet netissä.

Kuinka valitsen VPN-palvelun?

VPN-palveluita on olemassa pilvin pimein, joten sopivan valitseminen voi olla melko vaikeaakin. Tärkeintä on valita VPN juuri omia tarpeitasi vastaamaan ja toki on olemassa myös muutamia yleisiä ominaisuuksia, joita jokaisen on hyvä harkita.

VPN-palvelulla pitäisi esimerkiksi olla selkeät sovellukset ja riittävästi laiteyhteyksiä, jotta voit käyttää samaa tilausta kaikilla laitteillasi.

Lisäksi on tärkeää valita sellainen VPN, joka oikeasti myös suojaa yksityisyyttäsi, eihän siitä muuten ole hyötyä. Kun valitset VPN:N oikein, se tarjoaa toimialan parhaat turvaominaisuudet, supernopeat yhteydet, koko maailman kattavan palvelinverkon sekä laadukkaan asiakaspalvelun. 

Sitten on vielä hyvä tsekata, olisiko jotain alennuksia saatavilla ja hyödyntää näin parhaimmat tarjoukset. Lopullisen päätöksen tulisi kuitenkin aina perustua siihen mitä käyttökohdetta varten oikeastaan haluat VPN:n.

Jokaisella VPN-yrityksellä on omat prioriteettinsa. Se voi olla vaikkapa nopea yhteys, salaustekniikan taso tai vaikkapa anonymiteetti. Varmista, että ominaisuudet ovat linjassa omien tarpeidesi kanssa. 

Varmista, että VPN-yritys tarjoaa rahat takaisin -takuun. Valitse sellainen palveluntarjoaja, joka lupaa antaa rahat takaisin tietyn ajan sisällä, jolloin et joudu sitoutumaan palveluun tilauksen päättymiseen saakka.

Valitse sellainen VPN, jolla on luotettava asiakastuki. Kannattaa suosia sellaista yritystä, jolla on live chat, koska sähköposteihin ja palvelupyyntöihin vastauksien saamisessa voi kulua useita tunteja, jopa päiviä.

Parhaat ilmaiset VPN palvelut?

Onko olemassa ilmaisia VPN palveluita? Ehdottomasti, ja melko paljonkin. Ne vaan eivät välttämättä ole kaikkein luotettavimpia.

Ensinnäkin suurin osa ilmaisista VPN-palveluista on täynnä erilaisia porsaanreikiä, joilla pyritään huijaamaan sinua. Ne kyllä lupaavat vaikka mitä laadukasta palvelua, mutta kaikkein tärkeimmät ominaisuudet aina puuttuvat.

Ilmaisten VPN-palveluiden palvelinverkko on aina todella rajallinen, nopeudet ovat kehnoja, tiedonsiirtoa rajoitetaan, eikä tietoturvasta ole huolehdittu kunnolla.

Yleensä ilmaisella yhteydellä ei pääse maarajoitusten ohitse, joten suoratoistoon niistä ei ole hyötyä. Pahimmassa tapauksessa ne voivat jopa vaarantaa yksityisyytesi, mikä sotii koko VPN-yhteyden käyttötarkoitusta vastaan.

Kaikki ilmaispalvelut eivät kuitenkaan ole umpisurkeita. On toki olemassa muutama ilmainen VPN, joka tarjoaa turvallisen ja luotettavan yhteyden vain muutamilla rajoituksilla.

Yksityisyydestä tai turvallisuudesta ei kuitenkaan tingitä, sinun on siedettävä ainoastaan tiedonsiirron tai saatavilla olevien palvelimien rajoituksia.

Lopuksi varoituksen sananen

Muista olla todella varovainen ilmaisten VPN-palveluntarjoajien kanssa. Mikään ei oikeasti ole ilmaista tässä maailmassa.

On olemassa häikäilemättömiä yrityksiä, jotka voivat kerätä dataasi ja selaustapasi kaupankäyntiä tai jotain vielä pahempaa käyttöä varten. He voivat jopa myydä kaistaleveyttäsi tai käyttää sinua botnettinä. 

Mikäli päädyt ilmaiseen VPN:ään, siitä saattaa koitua sinulle rutkasti ongelmia. Joten: käytä ilmaisia VPN-palveluntarjoajia vain omalla vastuulla! 

Usein kysytyt kysymykset

Proton VPN on hyvä valinta, jos etsit ilmaista VPN-palvelua. Tämä palvelu tarjoaa ainutlaatuisen ominaisuuden, jota useimmat ilmaiset VPN-palvelut eivät tarjoa – se ei aseta datakattoa. Tämä tarkoittaa, että voit selata, striimata ja ladata niin paljon kuin haluat ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kuukausittaisesta datarajoituksesta.

Proton VPN:n tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen, jos tarvitset runsaasti online-dataa esimerkiksi selailuun, striimaukseen tai lataamiseen. Proton VPN tarjoaa turvallisen ja yksityisen Internet-yhteyden, ja se on täysin ilmainen käyttää.

NordVPN on yleisesti tunnustettu yhdeksi turvallisimmista VPN-palveluista markkinoilla. Sen maine perustuu sen korkealaatuisiin turvallisuusominaisuuksiin, mukaan lukien vahva salaus, tiukka ei-lokien käytäntö, kill switch -ominaisuus ja kaksikerroksinen VPN-ohjaus (Double VPN).

NordVPN tarjoaa myös mahdollisuuden päästä käsiksi eri maiden Netflix-kirjastoihin ja mahdollistaa Formula 1 -lähetykset ja muun viihteen katselun. Sen nopeus on tunnustettu, mikä on olennaista sujuvan streaming-kokemuksen takaamiseksi.

Lisäksi NordVPN on saanut useita positiivisia arvioita ja on usein Nettivertailujen ykkösvalinta VPN-palveluissa, mikä lisää sen uskottavuutta turvallisena ja luotettavana VPN-palveluna.

Vaikka ilmaiset VPN-palvelut voivat tarjota joitakin etuja, niiden turvallisuus on usein kyseenalainen. Useimmat ilmaiset VPN-palvelut eivät tarjoa samoja turvaominaisuuksia kuin maksulliset palvelut, ja joissakin tapauksissa ne voivat jopa myydä käyttäjätietojasi kolmansille osapuolille tai sisältää haittaohjelmia. Tämä johtuu siitä, että monet ilmaiset VPN-palvelut rahoittavat toimintaansa mainoksilla tai myymällä käyttäjien tietoja, mikä voi vaarantaa yksityisyytesi ja turvallisuutesi.

Jos haluat käyttää ilmaista VPN-palvelua, on suositeltavaa valita sellainen, joka on tunnettu ja jolla on hyvä maine turvallisuudestaan. Esimerkiksi ProtonVPN on tunnustettu tarjoamaan turvallisen ja yksityisen Internet-yhteyden ilmaiseksi.

Muista kuitenkin, että vaikka jotkut ilmaiset VPN-palvelut voivat olla suhteellisen turvallisia, ne eivät yleensä tarjoa samaa suorituskykyä, nopeutta tai ominaisuuksia kuin maksulliset palvelut. Jos turvallisuus ja yksityisyys ovat sinulle ensisijaisen tärkeitä, saatat haluta harkita maksullisen VPN-palvelun käyttöä.

Kyllä, VPN-palvelujen käyttö on täysin laillista Suomessa ja useimmissa muissa kehittyneissä maissa. VPN-palvelut tarjoavat yksityisen ja turvallisen Internet-yhteyden, joka suojaa käyttäjän tietoja ja auttaa säilyttämään verkkoselailun yksityisyyden. Tämä on täysin laillista ja yleisesti hyväksyttyä.

Myös suoratoistopalveluiden, kuten Netflixin tai muiden vastaavien palveluiden käyttö VPN:n avulla on laillista, niin kauan kuin suoratoistettu sisältö itsessään on hankittu laillisesti. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jotkut suoratoistopalvelut saattavat rajoittaa tai estää VPN-yhteyksien käytön käyttöehtojensa mukaisesti.

Vaikka VPN:n käyttö on laillista, sitä ei saa käyttää laittomiin tarkoituksiin. Esimerkiksi tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin luvaton jakaminen tai lataaminen VPN:n kautta on edelleen laitonta.

VPN:n (Virtual Private Network) käytön hyödyt vaihtelevat yksilöstä toiseen, mutta seuraavat ovat yleisimpiä syitä, miksi VPN voi olla hyvä idea:

  1. Yksityisyys ja Anonyymiys: VPN salaa internet-yhteytesi ja piilottaa IP-osoitteesi, mikä auttaa säilyttämään yksityisyytesi verkossa. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytät julkisia Wi-Fi-verkkoja, joissa tietosi voivat olla haavoittuvia.

  2. Geo-sijainnin kiertäminen: Jotkin verkkosisällöt ja palvelut ovat käytettävissä vain tietyissä maissa. VPN:n avulla voit vaihtaa virtuaalista sijaintiasi ja päästä käsiksi näihin palveluihin.

  3. Turvallisuus: VPN:n käyttö voi suojata tietojasi hakkeroinnilta, urkinnalta ja muilta tietoturva-uhkilta, erityisesti silloin, kun käytät julkisia Wi-Fi-verkkoja.

  4. Verkon sensuurin kiertäminen: Joissakin maissa tietyt verkkosivustot ja palvelut on estetty. VPN:n avulla voit kiertää nämä rajoitukset.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikki VPN-palvelut eivät ole samanlaisia, ja laadukkaan palvelun valinta on tärkeää tietoturvan takaamiseksi. Lisäksi, vaikka VPN tarjoaa lisäturvaa, se ei ole täydellinen suojakeino ja sen käytön tulee aina olla osa laajempaa tietoturvaratkaisua.

Saata pitää myös näistä: