Paras puhelin: 2024 10 parasta puhelinta vertailussa

Vaikka ostaisit minkä tahansa valmistajan puhelimen vuonna 2022, ne ovat kaikki hintavia sekä korkealaatuisia. Olipa valintasi sitten Apple, Samsung, OnePlus tai joku muu, tämä pätee kaikkiin. 

Tämä puhelinvertailu pitää sisällään 10 parasta puhelinta, jotka kilpailevat Vuoden Parhaan Puhelimen sarjassa. Toisille ei kelpaa mikään muu kuin Applen iMessage ja FaceTime, eikä ilman näitä kannata puhelinta edes ostaa. Toisille taas ihan must on Google Assistant ja mahdollisuus muokata puhelintaan.

Artikkelin kaikki puhelin merkit ovat siis tosi kalliita, mutta niiden välillä on myös eroavaisuuksia. Mukana kisassa on siis erilaisia vaihtoehtoja, mutta yksikään niistä ei kylläkään varsinaisesti kilpaile Vuoden Halvimman Puhelimen tittelistä. 

Tässä vuoden 2024 tähtiluurit:​

Samsung.com:
5/5

Samsung Galaxy S23 Ultra on ylellisyyden ja huipputeknologian taidonnäyte. Tämä huippuluokan älypuhelin asettaa riman korkealle ja näyttää, miksi premium-tuotteita kannattaa harkita. Vaikka suunnittelu on lähes identtinen edelliseen malliin verrattuna, se on tuttu ja miellyttävä käytössä. Jos olet tehokäyttäjä, joka ei ole vielä vakuuttunut taittuvien puhelinten markkinoista, Samsung Galaxy S23 Ultra on varmasti huomionarvoinen.

Gigantti.fi:
4.5/5

iPhone 14 Pro Max on enemmän kuin vain tehokkain puhelin. Sen käyttö on ilo uuden Dynamic Islandin ansiosta, joka näyttää ilmoituksia ja live-toimintoja. Applen suurin Pro-malli tarjoaa myös erinomaiset kamerat, kuten uuden 48MP pääkameran, aina päällä olevan näytön, mielenkiintoisen Action-tilan videoille ja erinomaisen akun keston. Se on hintava, mutta se on myös paras puhelin, jonka rahalla voi ostaa.

Verkkokauppa.com:
5/5

Google Pixel 7 Pro on vahva kilpailija suurten älypuhelinten markkinoilla vuonna 2023. Se tarjoaa huippuluokan kameran, sulavan näytön ja monipuoliset ohjelmisto-ominaisuudet, jotka tekevät vaihtamisesta vaikeaa. Vaikka Google Pixel 7 Pro ei ehkä myy yhtä paljon yksiköitä kuin Applen tai Samsungin kilpailijat, se on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat kameran taitoja ja ohjelmiston kyvykkyyttä puhtaan suorituskyvyn sijaan.

Karkkainen.com:
4.5/5

Honor Magic 5 Pro on itsenäinen lippulaivamalli, joka on saanut alkunsa Huawein budjettibrändistä. Tämä perinteisemmäksi suunniteltu malli tarjoaa kolmoiskameran voiman ja kiehtovan suuren näytön. Tämän lisäksi Honor Magic 5 Pro tarjoaa erinomaisen akun keston ja yhden parhaimmista näytöistä markkinoilla, vaikka sen ohjelmisto onkin hieman kömpelö ja suorituskyky epätasainen.

Techradar.com:
4/5

iPhone 13 Pro, yksi vuoden 2021 parhaista älypuhelimista, tarjoaa huippuluokan suorituskykyä, erinomaisen kamerapaketin ja sujuvan 120Hz näytön. Vaikka se ei aivan riitä perustelemaan päivitystä 12 Prosta, sen parannukset yhdessä tarjoavat fantastisen älypuhelinkokemuksen. iPhone 13 Pro:n suunnittelu on samanlainen kuin iPhone 12 Pro:ssa, mutta uusi A15 Bionic -siru ja 6GB RAM takaavat suuren tehon kaikille App Storen sovelluksille. Lisäksi puhelimen tallennustilavaihtoehdot alkavat 128GB:sta ja ulottuvat jopa 1TB:hen.

Verkkokauppa.com:
4.1/5

Samsung Galaxy S23 on ihanteellinen kompromissi, joka yhdistää kohtuullisen koon, edullisen hinnan ja kunnioitettavan käyttökokemuksen. Se on pieni huippuluokan puhelin, joka tarjoaa viimeisimmät ominaisuudet ja teknologiat. Samsung Galaxy S23:n paranneltu akunkesto, erinomainen kirkas näyttö, Snapdragon 8 Gen 2:n tarjoama teho ja One UI 5.1:n vakaus tekevät siitä yhden parhaista pienistä Android-puhelimista, mitä olemme nähneet pitkään aikaan.

Backmarket.fi:
3.8/5

Realme GT 2 on erinomainen valinta keskitason hintaluokassa, tarjoten tehokkaan suorittimen, erinomaisen pääkameran ja kypsän designin. Huolimatta toissijaisten kameroiden heikkouksista, Realme GT 2 tarjoaa huippuluokan puhelimen ominaisuudet puoleen hintaan.

Telia.fi:
4.5/5

OnePlus 11 on houkutteleva vaihtoehto Android-käyttäjille, jotka haluavat huippuluokan tekniset ominaisuudet ilman tonnin hintalappua. Vaikka OnePlus on tehnyt kompromisseja hinnan alentamiseksi, kuten heikompi muotoilu ja ohjelmistopuutteet, nämä ovat hyväksyttäviä. OnePlus 11 jatkaa yrityksen vahvaa perinnettä, tuoden markkinoille laitteen, joka on täynnä lippulaivatason teknisiä ominaisuuksia. Sen kamera on kehittyneempi, vaikka sen uloke saattaa aiheuttaa ongelmia joissakin ulkoisissa peliohjaimissa. Tämä malli on saatavana vihreänä ja mustana, jälkimmäinen on parempi vaihtoehto niille, jotka ovat huolissaan sormenjäljistä tai öljyn kertymisestä.

Verkkokauppa.com:
4.1/5

Samsung Galaxy Z Flip 4 on paranneltu versio edeltäjästään kevyemmällä saranalla, ohuemmilla reunoilla ja paremmalla akunkestolla. Uusi Snapdragon 8 Plus Gen 1 -prosessori tekee Flip 4:stä erittäin suorituskykyisen. Kamerat ovat hyvät, erityisesti yötilassa, vaikkakaan eivät aivan hintaluokkansa parhaimmistoa. Samsung Galaxy Z Flip 4 keskittyy vähemmän innovaatioihin ja enemmän moderniin hienostuneisuuteen, mikä tekee siitä erittäin tyylikkään ja houkuttelevan nuoremmalle yleisölle.

Verkkokauppa.com:
4.2/5

Samsung Galaxy A53 on houkutteleva puhelin, joka tarjoaa erinomaisen näytön ja vaikuttavat kamerat kilpailukykyiseen hintaan. Vaikka A53:n latausnopeus ja suorituskyky saattavat olla hitaampia, sen hinta-laatusuhde on kiistaton. Samsung Galaxy A53:n näyttö on vertaansa vailla, ja sen laatu vastaa Galaxy S22 Plus -mallia lukuun ottamatta pieniä eroja näytön koossa. Kameran ottamat kuvat ovat kirkkaita ja eloisia, ja ne soveltuvat erinomaisesti jaettavaksi sosiaalisen median alustoilla.

5G-liittymä uudelle puhelimelle kaveriksi

Viidennen sukupolven mobiililaajakaistaverkko kykenee ennennäkemättömän suureen ja nopeaan tiedonsiirtoon mullistaen samalla niin kotisi, vapaa-aikasi kuin työsikin. 5G on uuden sukupolven mobiiliverkko, joka on aiempia verkkoja merkittävästi nopeampi ja viiveettömämpi. 5G-verkkoon myös mahtuu huomattavasti enemmän käyttäjiä.

5G:n hyödyt ovat nopeus ja lyhyt viive. Suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa koko maailmassa. Datan määrä on kasvanut huimaa vauhtia ja kasvu jatkuu koko ajan. 4G-verkko ei enää riitä yksin palvelemaan suomalaisten mobiilikäyttöä, jonka vuoksi 5G on tarpeellinen.

5G liittymä mahdollistaa enemmän kaistaa ja sujuvaa netinkäyttöä yhä useammalle samanaikaisesti. 5G-puhelimella ja liittymällä saat kaiken irti uutuuksista ensimmäisenä. 5G liittymä mahdollistaa kymmenkertaista nopeutta nyt ja tulevaisuudessa kelloon katsomatta.

Tuliko ongelmia myyntitapahtumassa?

Kuluttajansuojalaki on keskeisin kansallinen kuluttajansuojaa koskeva säädös, joten jos uusi liittymä ei ollutkaan ihan sellainen kuin piti ja myyjäosapuoli ei suostukaan purkamaan sopimusta, tällöin kuluttajan avuksi rientää kuluttajansuojalaki. 

Kaiken lähtökohtana on sopimusvapaus. Sopimus voi olla muodoltaan joko kirjallinen tai suullinen. Muodolla ei normaalisti ole vaikutusta sopimuksen sitovuuteen, joskus laissa vaaditaan kuitenkin kirjallista muotoa, esimerkiksi puhelinliittymää koskevassa sopimuksessa. Kirjallisella sopimuksella on merkittäviä etuja: molemmille osapuolille on selvää, mitä on sovittu. Lisäksi sopimuksen olemassaolon ja sisällön todistaminen on helpompaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Samsung Galaxy S23 Ultra on melko heittämällä paras luuri, joka tänä päivänä löytyy markkinoilta. Siinä on runsaasti upeita ominaisuuksia, kuten huikea kamera, erinomainen suorituskyky, Älykäs Dynamic Island ja mahtava akunkesto. Toki tämäkin puhelin on melkoisen tyyris, mutta koskapa laatua halvalla saisikaan. Edullinen älypuhelin kun ei sisällä kovinkaan paljoa ylimääräisiä härpäkkeitä. Joten jos hinta ei muodostu ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi, tämä on voittajan valinta. 

 

Uudessa iPhone 14 Pro Max:ssa on lähes ammattilaistason kamera, kiitos suuremman kamerasensorin, joka auttaa valtavasti hämäräkuvauksessa. Lisäksi Pro:lla on mahdollista ottaa mahtavan upeita makrolähikuvia. Mikäli haluat panostaa erityisesti kameraan puhelimessasi, voimme lämpimästi suositella iPhone 14 Pro puhelinta.

 

Uusien tekniikoiden omaksuminen ja erilaiset modernit teknologiset ratkaisut ovat vaikeita monille ikäihmisille. Tämä kannattaakin ottaa huomioon silloin, kun ollaan valitsemassa uutta puhelinta perheen seniorille.

Monesti vanhempaa ikäluokkaa edustavat henkilöt haluavat nimenomaan helppokäyttöisen puhelimen, joten kannattaa aloittaa ostopäätöksen tekeminen juuri käyttöjärjestelmästä. iOS on hieman helpompi käyttöjärjestelmä kuin Android, mutta toki samalla myös kalliimpi. Jos siis hakusessa on edullinen puhelin seniorille, kannattaa vakavasti harkita valinnan kohdistamista Android luuriin.

Doron mallistosta löytyy monia helppokäyttöisiä puhelimia iäkkäämmille käyttäjille. Mallit sisältävät erilaisia toimintoja, joista on helppo valita itselle sopiva puhelin. Doron älypuhelimissa on Android-käyttöjärjestelmä sekä Doron oma käyttöliittymä, joka on tehty nimenomaan helppokäyttöiseksi. Puhelimista löytyy erillinen SOS-painike, jolla voidaan pyytää apua hädän tullen, mielenrauhaa saa siis itse käyttäjä sekä omaisetkin.

Jos käyttäjän kuulo ei ole enää huippuluokkaa, on laadukkaan äänen merkitys entistäkin tärkeämpi. Mikäli henkilöllä on käytössään kuulolaite, kannattaa tarkistaa, että puhelin on yhteensopiva sen kanssa.

Kaikki Doron mallit sopivat yhteen markkinoilla olevien kuulolaitteiden kanssa. Mikäli puhelimella ei ole yhteensopivuutta kuulolaitteen kanssa, se on laitettava pois päältä kun halutaan puhua puhelimessa.

Ainakin langattomat ReSound-kuulokojeet voi yhdistää suoraan useimpiin iPhonen sekä Androidin malleihin. Tällöin on mahdollista siirtää puhelut, musiikin, navigoinnin ja muutkin äänilähteet suoraan kuulokojeisiin. Kun kuulokoje ja puhelin yhdistetään, sen jälkeen suora äänensiirto ja kuulokojeiden perustason säädöt on integroitu, joten ne ovat käytettävissä suoraan laitteen asetuksissa.

Kannattaakin tarkistaa ReSoundin nettisivuilta kaikki yhteensopivat iPhone- ja Androidmalli ennen ostoa.

Saata pitää myös näistä: