Parhaat langattomat kuulokkeet urheiluun 2023

parhaat langattomat nappikuulokkeet urheiluun

Oletko tuskaillut lenkin tai treenin aikana korvista pois putoavien kuulokkeiden kanssa? Tai hionnut korvien kautta kuin pieni eläin kuppikuulokkeita käyttäessäsi? 

Tähän jälkimmäiseen ongelmaan ei liene kukaan keksinyt vielä sopivaa ratkaisua, mutta langattomat nappikuulokkeet ovat loistava vastaus hikitreenin ja tsemppaavan musiikin kuuntelun yhdistämiseen. 

No mutta millaiset kuulokkeet sitten pitäisi valita? Markkinoilla on vaihtoehtoja pilvin pimein, joten vähemmästäkin menee pää pyörälle kun niitä alkaa vertailemaan. Eipä mitään huolta, tässä artikkelissa esittelemme parhaat urheiluun soveltuvat kuulokkeet, niin päätöksen tekeminen helpottuu huomattavasti.

Meidän suosituimmat kuulokkeet urheiluun

Verkkokauppa.com:
4.5/5

Beats Fit Pro on Beatsin uusin lisäys Android- ja iPhone-yhteensopivien kuulokkeiden joukossa. Nämä laadukkaat nappikuulokkeet on varustettu aktiivisella melunvaimennuksella (ANC), sisäänrakennetuilla painikkeilla ohjaukseen ja automaattisella korvatunnistuksella. Kuulokkeiden siivekkeet saattavat olla haasteelliset istuttaa korvaan, mutta tämän ongelman ennakoimiseksi Beats on lisännyt intuitiivisen korvatipin istuvuustestin.

Clasohlson.com:
4.5/5

Apple AirPods 3, Apple’n uusimmat aidot langattomat kuulokkeet, tarjoavat useita päivityksiä edeltäjiinsä verrattuna. Vaikka ne eivät ole Apple’n uusimmat kuulokkeet, jos laskemme mukaan Pro-malliston, ne säilyttävät silti oman viehätyksensä tarjoamalla korkealaatuista ääntä ja käyttömukavuutta.

Gigantti.fi:
4/5

Sennheiser Sport True Wireless -kuulokkeet tarjoavat lupaavan yhdistelmän kestävää rakennetta, loistavaa ääntä ja monipuolisia lisäominaisuuksia, tavoitteenaan nousta johtavaksi merkiksi langattomien urheilukuulokkeiden markkinoilla. Tuote on suunniteltu alusta asti liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Latauskotelo ja kuulokkeet on molemmat valmistettu kestävästä muovista, ja IP54 luokan pöly- ja vesitiiviys varmistavat kuulokkeiden selviytymisen niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Verkkokauppa.com:
4/5

Jaybird Vista 2 on urheilullinen korvakuulokkeiden parannus, joka säilyttää alkuperäisen Vista-mallin muotoilun ja tarjoaa joukon uusia ominaisuuksia, kuten aktiivisen melunvaimennuksen (ANC) ja SurroundSense-ympäristömelun hallinnan. Tämän lisäksi Jaybird Vista 2 sisältää monipuolisen sovelluksen, langattoman ja nopean latauksen sekä mono-kuuntelun ja automaattisen toisto/tauko-toiminnon.

Verkkokauppa.com:
4/5

Jabra Elite 7 Active on kestävä ja monipuolinen kuulokemalli, joka sopii erityisesti aktiiviseen liikuntaan. Nämä nappikuulokkeet tarjoavat monipuoliset mukautusmahdollisuudet, hyvän äänenlaadun ja tehokkaan aktiivisen melunvaimennuksen. Vaikka tuote ei ole täydellinen, sen hinta-laatusuhde tekee siitä kilpailukykyisen vaihtoehdon.

Kuinka valitset parhaat langattomat kuulokkeet urheiluun?

Urheiluun tarkoitettujen kuulokkeiden tulee olla kevyet eivätkä ne saa olla liian hiostavat. Lisäksi on tärkeää, että ne istuvat hyvin korvissa ja että niiden akunkesto on hyvä. Useimmat urheiluun erityisen hyvin soveltuvat kuulokkeet ovat joko langattomia tai täysin langattomia. 

Langattomissa kuulokkeissa virtaa kyllä riittää yleensä hieman pidempään kuin täysin langattomissa kuulokkeissa, mutta toisaalta niskassa heiluva johto rajoittaa ärsyttävästi liikkuvuutta ja vapautta. Eli langattomat kuulokkeet urheiluun ovat ihan must valinta. Urheilukuulokkeissa on usein lisäksi myös omia urheilusovelluksia ja sykemittareita, jotka auttavat pitämään motivaation yllä.

Yksi tärkeimmistä seikoista, joita juoksukuulokkeilta tulee vaatia on se, että ne varmasti pysyvät korvissa koko aktiviteetin ajan. Eli siis tarvitset kuntoiluun varta vasten juoksemista ja hikoilua varten suunnitellut kuulokkeet. Näiden ominaisuuksien lisäksi niiden olisi hyvä olla myös hyvänlaatuista ääntä tuottavat.

Valitse urheiluun veden- ja pölynkestävät langattomat kuulokkeet

Urheilukuulokkeita valittaessa kannattaa tarkistaa, että ne ovat varmasti sellaiset, jotka kestävät niin hikeä, vettä kuin pölyäkin. Lisäksi kuulokkeiden rakenteen olisi hyvä olla iskun- ja pudotuksen kestävä, ettei tarvitse treenin aikana keskittyä kuulokkeiden suojeluun. 

IP-luokitus tulee sanoista Ingress Protection, ja se kuvaa kuinka hyvin tuote on suojattu laitteen ulkopuolisilta epäpuhtauksilta, eli pölyltä ja kosteudelta. Vedenkestävyysluokituksen tulisi ihanteellisesti olla IPX7 (suojaa veden upotukselta enintään 1 metriin puolen tunnin ajaksi) tai vähintään IPX4 (suojaa vesiroiskeilta).

Veden-, ja pölysuojauksen osalta kannattaa muistaa, että mikään elektroniikkalaite ei varmaan kestä kovinkaan hyvin pitkäaikaista altistusta vedelle tai pölylle. Jos haluat hankkia kuulokkeet uintia varten, kannattaa varmistaa, että kuulokkeiden kosteudensuoja olla vähintään 7.

Voiko joku elää ilman musiikkia?

Taustamelua poistavat kuulokemallit suodattavat häiritsevän taustamelun pois, joten voit nauttia musiikista ilman ylimääräisiä häiriöitä. Hyvänlaatuiset kuulokkeet tekevät musiikin kuuntelemisesta paljon henkilökohtaisempaa ja niillä saadaan esiin musiikista enemmän erilaisia vivahteita.

Musiikki onkin mahtavaa ja kuuluukin täysin erottamattomana osana kaikkien elämään. Kun kuuntelet musiikkia kotonasi, silloin paras vaihtoehto on koko korvan peittävät around-ear kuulokkeet.

Parhaiden kuulokkeiden kaveriksi sopii totta kai paras liittymätarjous, jotta voit lörpötellä vaivatta.

Usein kysytyt kysymykset


Kuulokkeiden pysyminen korvissa vaatii oikean kokoisten korvatyynyjen käyttöä. Kaikki korvat eivät ole samanlaisia, ja siksi on tärkeää valita juuri itselle parhaiten sopivat korvatyynyt. Jos kuulokkeiden sovitteet eivät tunnu mukavilta tai ne eivät pysy paikallaan, kokeile toisen kokoista kärkeä. Pitkäaikainen käyttö voi myös auttaa tottumaan nappikuulokkeiden istuvuuteen ja tuntemaan, millaiset korvatyynyt tuntuvat parhaiten sopivilta. Kokeilemalla eri kokoja löydät parhaan mahdollisen istuvuuden ja mukavuuden.

In-ear-kuulokkeet, joita kutsutaan myös nappikuulokkeiksi, ovat tyyppiä kuulokkeita, jotka asetetaan osittain korvakäytävän sisään. Tämä muotoilu auttaa eristämään ympäröivän äänen, mikä parantaa äänenlaatua ja tekee kuulokkeista ihanteellisen valinnan meluisissa ympäristöissä. Niiden kompakti koko ja keveys tekevät niistä erittäin mukavat ja helppo kuljettaa mukana.

In-ear-kuulokkeet istuvat yleensä hyvin korvaan ja ne ovat suunniteltu olemaan mahdollisimman mukavat pitkäaikaisessa käytössä. Ne ovat saatavilla sekä langallisina että langattomina malleina, mikä tarjoaa lisää joustavuutta ja mukavuutta käyttäjille erilaisissa käyttöympäristöissä. Nappikuulokkeet ovat erinomainen valinta niille, jotka haluavat kevyet ja kompaktit kuulokkeet, jotka tarjoavat hyvän äänenlaadun.

Langattomien kuulokkeiden yhdistäminen laitteeseen tapahtuu yleensä Bluetoothin kautta. Tässä ovat yksityiskohtaiset vaiheet, jotka perustuvat antamaasi ohjeeseen:

Vaihe 1: Avaa laitteesi Bluetooth-asetukset. Tämän voi yleensä tehdä pyyhkäisemällä alaspäin näytön yläreunasta ja koskettamalla Bluetooth-kuvaketta pitkään.

Vaihe 2: Avaa laitteen Bluetooth-valikko ja valitse vaihtoehto “Muodosta uusi laitepari” tai vastaava vaihtoehto laitteesi asetuksista. Tämä saattaa vaihdella laitteen käyttöjärjestelmän mukaan.

Vaihe 3: Näytölle ilmestyy lista lähistöllä olevista Bluetooth-laitteista. Etsi ja valitse listasta kuulokkeiden nimi, jotka haluat yhdistää.

Vaihe 4: Seuraa näytön ohjeita pariliitoksen muodostamiseksi. Useimmissa tapauksissa laite vahvistaa pariliitoksen automaattisesti. Joissakin tapauksissa saattaa olla tarpeen antaa PIN-koodi, joka löytyy kuulokkeiden käyttöohjeista.

Tämän jälkeen kuulokkeet ovat yhdistetty laitteeseesi, ja voit käyttää niitä kuunnellaksesi musiikkia, tehdäksesi puheluita tai käyttääksesi muita audio-ominaisuuksia.

Saata pitää myös näistä: