Top 5 parhaat langattomat kuulokkeet urheiluun 2022

Oletko tuskaillut lenkin tai treenin aikana korvista pois putoavien kuulokkeiden kanssa? Tai hionnut korvien kautta kuin pieni eläin kuppikuulokkeita käyttäessäsi? 

Tähän jälkimmäiseen ongelmaan ei liene kukaan keksinyt vielä sopivaa ratkaisua, mutta langattomat nappikuulokkeet ovat loistava vastaus hikitreenin ja tsemppaavan musiikin kuuntelun yhdistämiseen. 

No mutta millaiset kuulokkeet sitten pitäisi valita? Markkinoilla on vaihtoehtoja pilvin pimein, joten vähemmästäkin menee pää pyörälle kun niitä alkaa vertailemaan. Eipä mitään huolta, tässä artikkelissa esittelemme parhaat urheiluun soveltuvat kuulokkeet, niin päätöksen tekeminen helpottuu huomattavasti. 

Meidän suosituimmat kuulokkeet urheiluun​

Meidän suosituimmat kuulokkeet urheiluun

Vaikka AirPods Pro kuulokkeet ovatkin pienikokoiset, ne tarjoavat jopa 4,5 tunnin kuunteluajan täydellä latauksella. 

Kuulokkeissa on kaksi mikrofonia, jotka tehokkaasti poistavat ympäriltä tulevaa melua. Toinen mikrofoni kuuntelee ympäröiviä ääniä ja toinen vaimentaa ympäröivän äänen. Näin voit vain keskittyä nauttimaan musiikista, podcasteista ja puheluista. 

Läpikuulumistila mahdollistaa ulkoisten äänten kuulumisen selkeästi, jolloin voit keskustella kaverin kanssa ja kuunnella ympäröiviä ääniä poistamatta kuulokkeita. AirPods Pro kuulokkeet ovat täysin langattomat ilman häiritseviä johtoja, lisäksi ne ovat myös hien- sekä vedenkestävät, joten voit käyttää niitä myös sateisella juoksulenkillä. 

Kuulokkeita hallitset näppärästi äänelläsi ja voit pyytää Siriä vaikka lukemaan viestisi tai hallitsemaan musiikkiasi ja puheluitasi. Paras puhelin AirPods Pro kuulokkeille on luonnollisesti Applen oma luuri.  

Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Buds Pro kuulokkeet ovat täysin langattomat ja niissä on kaksisuuntaiset kaiuttimet, jotka kuulostavat upeilta. Kaiuttimet mm. vaihtavat automaattisesti Galaxy-laitteiden välillä sekä mukautuvat automaattisesti keskustelutilaan. Kuulokkeet ovat todella elegantit ja ne istuvat hyvin korvaan. 

Aktiivinen melunvaimennus vaimentaa 99 % ulkopuolisista äänistä, eli voit blokata ulkopuoliset äänet halutessasi nauttia musiikista tai keskittyessäsi työhön. Voit itse päättää, kuinka paljon äänenvaimennusta haluat, joten et ole kokonaan eristyksissä ulkomaailmasta, jos et niin halua. 

Buds Pro -kuulokkeet reagoivat myös automaattisesti puheeseesi, joten voit jutella toisen henkilön kanssa ja kuulla kyseisen henkilön puheen ilman, että sinun tarvitsee poistaa kohinanvaimennusta käytöstä.

Täyteen ladattuna kuulokkeiden akut kestävät jopa kahdeksan tuntia.

Buds Pro -kuulokkeet ovat sekä hien- että vedenkestävät, joten ne voi ottaa huoletta mukaan niin juoksulenkille, laskettelurinteeseen kuin kanoottiretkellekin. Kuulokkeilla on IPX7-luokitus, eli ne voidaan upottaa metrin syvyyteen jopa 30 minuutiksi.

Amazfit PowerBuds kuulokkeet tarjoavat loistavan istuvuuden ja mahtavan äänijärjestelmän. Kuulokkeet seuraavat tarkasti sykettäsi harjoituksen aikana, joten pysyt ajan tasalla harjoituksen tilasta ja ne ilmoittavat, jos sykkeesi ylittää varoitusarvon, tehden harjoittelustasi turvallisempaa ja tehokkaampaa.

Amazfit kuulokkeiden ainutlaatuiset magneettisesti korvan ympäri kiertyvät sangat parantavat korvanappien hyvää istuvuutta, eli ne eivät putoa intensiivisenkään liikunnan aikana. Kuulokkeet tarjoavat 8 tuntia toistoaikaa yhdellä latauksella. 

Amazfit tarjoaa erinomaisen äänen puheluille ja musiikille, niiden kaksoismikrofoni auttaa suodattamaan taustamelun ja varmistaa puheluiden selkeyden. Motion Beat -tila parantaa bassoefektiä, mikä tekee musiikista tehokkaamman urheilusuorituksiasi täydentämään.

Molempia nappikuulokkeita voidaan muokata napautustoiminnoilla, kuten puhelun vastaaminen ja katkaisu tai Thru-tilan kytkemiseen päälle ja pois, joten pysyt tietoisena ympäröivästä liikenteestä varmistaen turvallisuutesi urheilun aikana. Korvansisäiset anturit mahdollistavat automaattisen musiikin toiston tai lopettamisen, kun asetat nappikuulokkeet päälle tai otat pois. Kuulokkeilla on IP55-luokitus eli ne ovat veden- ja pölykestävät, joten sinä voit keskittyä harjoitteluun. 

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Bosen tehokkaat kaiuttimet tuottavat erinomaisen äänen. Volume-Optimized Active EQ -taajuuskorjain korostaa matalia ja korkeita ääniä automaattisesti siten, että niin musiikki, videot kuin puheäänetkin kuulostavat aina hyvältä. Sovitteet istuvat tiiviisti korvakäytävään, joten syvät bassoäänet kuuluvat hyvin ja ympäristön häiritsevät äänet vaimenevat kuulumattomiin.

Ainutlaatuiset siivekkeet pitävät kuulokkeesi tukevasti paikoillaan ilman erillistä korvasankaa, voit siis pomppia mielin määrin ja ravistella päätäsi. 

Kuulokkeiden vesitiiviysluokitus on IPX4-luokitus, eli kuulokkeiden sisällä oleva elektroniikka on suojattu roiskevedeltä, jos vaikka sade yllättäisikin kesken juoksulenkin.

Kun joku soittaa sinulle, voit treenien keskeyttämisen sijaan joko vastata puheluun kaksoisnapauttamalla oikeaa kuuloketta tai hylätä puhelun painamalla kuuloketta pidempään. Jos vastaat puheluun, kuulet puheluäänen selkeästi molemmista kuulokkeista. Bose Sport Earbuds kuulokkeiden akunkesto on jopa viisi tuntia yhdellä latauksella. 

Sennheiser CX Plus TWS kuulokkeet tarjoavat musiikkia huikealla äänenlaadulla, selkeänkuuloiset puhelut, mukautettavat kosketusohjaimet, roiskeenkestävyyden sekä jopa 8 tunnin kuunteluajan yhdellä latauksella.  Vertaansa vailla oleva äänenlaatu saadaan aikaan Sennheiserin TrueResponse-muuntimilla, sisäänrakennetulla taajuuskorjaimella sekä Bass Boost -teknologialla

Aktiivinen melunvaimennus poistaa ulkopuoliset häiriöäänet jotta voit vain keskittyä musiikinkuunteluun. Transparent Hearing -tekniikka päästää tarvittaessa ympäristön äänet läpi pelkällä kosketuksella. Ergonominen ja kompakti rakenne sekä neljä eri kokoista vaihtosovitetta tekevät kuulokkeiden käyttämisestä miellyttävää. Yhdellä latauksella kuulokkeet tarjoavat jopa 8 tunnin kuunteluajan.

Smart Control -sovellus mahdollistaa lisäksi muuttaa sisäänrakennettuja taajuuskorjaimia ja säätää äänenlaadun vieläkin huikeammaksi. CX 400BT True Wireless kuulokkeet varmistavat sinulle ensiluokkaisen äänenlaadun missä kuljetkaan.

Kuinka valitset parhaat langattomat kuulokkeet urheiluun?

Urheiluun tarkoitettujen kuulokkeiden tulee olla kevyet eivätkä ne saa olla liian hiostavat. Lisäksi on tärkeää, että ne istuvat hyvin korvissa ja että niiden akunkesto on hyvä. Useimmat urheiluun erityisen hyvin soveltuvat kuulokkeet ovat joko langattomia tai täysin langattomia. 

Langattomissa kuulokkeissa virtaa kyllä riittää yleensä hieman pidempään kuin täysin langattomissa kuulokkeissa, mutta toisaalta niskassa heiluva johto rajoittaa ärsyttävästi liikkuvuutta ja vapautta. Eli langattomat kuulokkeet urheiluun ovat ihan must valinta. Urheilukuulokkeissa on usein lisäksi myös omia urheilusovelluksia ja sykemittareita, jotka auttavat pitämään motivaation yllä.

Yksi tärkeimmistä seikoista, joita juoksukuulokkeilta tulee vaatia on se, että ne varmasti pysyvät korvissa koko aktiviteetin ajan. Eli siis tarvitset kuntoiluun varta vasten juoksemista ja hikoilua varten suunnitellut kuulokkeet. Näiden ominaisuuksien lisäksi niiden olisi hyvä olla myös hyvänlaatuista ääntä tuottavat.

Valitse urheiluun veden- ja pölynkestävät langattomat kuulokkeet

Urheilukuulokkeita valittaessa kannattaa tarkistaa, että ne ovat varmasti sellaiset, jotka kestävät niin hikeä, vettä kuin pölyäkin. Lisäksi kuulokkeiden rakenteen olisi hyvä olla iskun- ja pudotuksen kestävä, ettei tarvitse treenin aikana keskittyä kuulokkeiden suojeluun. 

IP-luokitus tulee sanoista Ingress Protection, ja se kuvaa kuinka hyvin tuote on suojattu laitteen ulkopuolisilta epäpuhtauksilta, eli pölyltä ja kosteudelta. Vedenkestävyysluokituksen tulisi ihanteellisesti olla IPX7 (suojaa veden upotukselta enintään 1 metriin puolen tunnin ajaksi) tai vähintään IPX4 (suojaa vesiroiskeilta).

Veden-, ja pölysuojauksen osalta kannattaa muistaa, että mikään elektroniikkalaite ei varmaan kestä kovinkaan hyvin pitkäaikaista altistusta vedelle tai pölylle. Jos haluat hankkia kuulokkeet uintia varten, kannattaa varmistaa, että kuulokkeiden kosteudensuoja olla vähintään 7.

Voiko joku elää ilman musiikkia?

Taustamelua poistavat kuulokemallit suodattavat häiritsevän taustamelun pois, joten voit nauttia musiikista ilman ylimääräisiä häiriöitä. Hyvänlaatuiset kuulokkeet tekevät musiikin kuuntelemisesta paljon henkilökohtaisempaa ja niillä saadaan esiin musiikista enemmän erilaisia vivahteita.

Musiikki onkin mahtavaa ja kuuluukin täysin erottamattomana osana kaikkien elämään. Kun kuuntelet musiikkia kotonasi, silloin paras vaihtoehto on koko korvan peittävät around-ear kuulokkeet. 

Parhaiden kuulokkeiden kaveriksi sopii totta kai paras liittymätarjous, jotta voit lörpötellä vaivatta. 

Saatat pitää myös näistä:

Meidän suosituimmat kuulokkeet urheiluun​
5g
Liittymät
Löydä paras 5G liittymätarjous edullisempaan hintaan