Miksi liittymät kannattaa kilpailuttaa vuosittain?

Onko sinulla käytössäsi edelleen se sama vanha liittymä muutaman vuoden takaa? Oletko ajatellut vaihtaa sitä päivitettyyn versioon? Ja mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon, kun on hankkimassa uutta liittymää? 

Usein ihmiset valitsevat itselleen täysin vääränlaisen liittymän. Joko he arvioivat puheluiden tai käytettyjen tekstarien määrän ihan väärin tai sitten käyttävätkin enemmän dataa kuin ovat luulleetkaan. Saatetaan myös valita rajaton paketti, vaikka oikeastaan ei edes puhuta eikä tekstailla paljoa. Tällöin olisikin edullisempaa valita käytön mukaan laskutettava liittymä. 

Lisäksi monet operaattorit tarjoavat kaikenlaisia kanta-asiakasetuja, joista on iloa ja jotka hyödyttävät myös rahallisessa mielessä. 

Kilpailutuksen avulla voit säästää huomattavan summan riihikuivaa rahaa. Jos siis olet kiinnostunut edullisemmasta puhelinliittymästä ja miten voit säästää rahaa, kannattaa lukea tämä artikkeli. 

Kilpailuta liittymäsi

Kilpailuta puhelinliittymät aika ajoin

On lähes mission impossible alkaa itse vertailemaan kaikkia erilaisia liittymiä, sillä niitä on olemassa niin paljon ja niillä on todella paljon erilaisia nopeuksia ja hienoja ominaisuuksia. Onkin helppoa antaa kilpailuttamispalvelun tehdä tämä puolestasi, näpyttele vain omat hakukriteerisi palveluun ja se vertailee eri operaattoreiden erilaiset liittymät hetkessä. 

Voit vertailla keskenään käytön mukaan laskutettavia liittymiä ja rajattomia liittymiä. Tai sitten voit vertailla hinnan perustella kaikki markkinoilla olevat liittymät. Näin löydät itsellesi todella helposti uuden ja halvemman liittymän. Löydä paras liittymätarjous täältä.

Koska hinnat muuttuvat jatkuvalla tahdilla, onkin syytä kilpailuttaa puhelinliittymä vähintään kerran vuodessa. Kilpailu on alalla kovaa, joten operaattorit muuttavat palveluidensa hintoja koko ajan. 

Netin käyttö, tekstarit sekä puhelut saattavat olla tänä päivänä paljon halvempia kuin vaikkapa vuosi sitten. Koska kilpailuttaminen tekee kaiken vertailun puolestasi, sinä voit vain käydä vertailun tuloksia läpi ja valita itsellesi sopivimman. Se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi sinulle. Elisa liittymät ovat luotettava valinta luotettavuutensa ansiosta ja niillä onkin erinomainen hinta-laatusuhde. 

Ensin sinun tuleekin tietää omat tarpeesi, jotta voit valita runsaasta tarjonnasta edullisimman liittymän. Jos siis käytät ainoastaan Whatsappia tai muita vastaavia sovelluksia viestittelyyn, miksi maksaisit rajattomista puheluista ja tekstareista? Tämän vuoksi nettiliittymän hinnalla voikin olla isompi merkitys puhelinliittymää valitessa.  

Kilpailuta kodin nettiliittymät

Myös kodin nettiliittymät kannattaa kilpailuttaa, sillä näin toimien säästää selvää rahaa ja samalla saa itselleen entistä paremman ja nopeamman liittymän. 

Nyt kun etätyöt ovat useassa taloudessa lisääntyneet, ehkä onkin tullut ajankohtaiseksi tarkistaa myös millainen liittymä kodin nettiyhteydellä on ja mistä löytyisi se kaikkein nopein ja halvin data. Vaihtoehdoissa löytyy jos jonkinlaista ja nykyään on valittavana myös huippunopeat 5G liittymät.

Riippuu osoitteestasi, millainen laajakaistaliittymä juuri sinun kotiisi sopii, sillä eri taloissa ja taloyhtiöissä on käytettävissä eri laajakaistatekniikoita. Saatavuushaku kertoo sinulle, mikä on juuri oikea laajakaista sinun osoitteeseesi. Nopeuden voit valita itse, kannattaakin valita sellainen, joka takaa sinulle ja perheellesi toimivan yhteyden niin etätyöhön kuin viihdekäyttöönkin. 

Myös vakuutusten kilpailutus kannattaa

Kilpailuttamalla vakuutukset voit säästää joko muutamia kymppejä tai jopa useita satasia vuodessa. Voit säästää vieläkin enemmän kun tarkistat, ettet vain ole vahingossa ottanut vaikkapa liian kallista kaskoa tai joitakin päällekkäisiä vakuutuksia. Kannattaakin päättää tarpeettomat vakuutukset.

Kun alat kilpailuttaa esimerkiksi kotivakuutusta, kannattaa pyytää tarjous ainakin kahdelta tai kolmelta vakuutusyhtiöltä. Lisäksi kannattaa kertoa kaikista tarvitsemistasi vakuutuksista, niin saamaasi tarjoukseen sisältyy mahdollinen keskittämisalennus

Tarkista, että enimmäiskorvausmäärät ovat realistiset, sillä ne vaikuttavat vakuutuksen hintaan. Ei kannata ylivakuuttaa, mutta ei myöskään alivakuuttaa. 

Tarkista omavastuut, eli se summa, jonka maksat kuluista vahingon sattuessa. Suuri omavastuu tarkoittaa sitä, että haluat vakuutuksellasi suojautua suuremmilta riskeiltä. Pienemmällä omavastuuosuudella saat turvan pienempiäkin vahinkoja vastaan.

Älä maksa liikaa – kilpailuta sähkösi

Entäpä sähkölasku sitten? Ainahan se on liian suuri, joten kannattaa siis kilpailuttaa sekin. Mikäli sinulla on tällä hetkellä olemassa oikein hyvä tarjous, kyseessä on todennäköisesti määräaikainen sopimus. Kun määräaika umpeutuu, sähköyhtiö nostaa kaikessa hilaisuudessa hintoja, joten ehdottomasti kannattaa kilpailuttaa sähkösopimuksesi uudestaan kun sopimuskausi päättyy. 

Voit helposti säästää sähköliittymän kilpailutuksella satasen vuodessa, eli kannattaa nähdä hiukan vaivaa ja uhrata aikaansa kilpailutuksen parissa. Mikäli et oikein tiedä, mikä on sähkösi vuosikulutus, käytä palvelun tarjoamaa arviota. Jos pääsulakkeen koko ei ole tiedossa, voit valita yleisimmän eli 3 x 25 A. 

Tosi tarkka henkilö tietenkin kaivaa esille viimeisimmän sähkölaskun tai kirjautuu omille sivuilleen tarkistamaan sen. Tarkat säästösummat vaativatkin tarkat luvut nykyisestä sähköliittymästäsi, eli kaiva laskusta tai omilta sivuiltasi sähköyhtiön veloittama kuukausimaksu sekä kWh -hinta. 
Voit luoda tunnukset vaikka nytkin, jos sinulla ei ole aiemmin ollutkaan mitään asiaa omille sivuille. 

Voit samalla tarkistaa, millaiset ehdot sopimuksessasi on ja minkä suuruisia laskuja olet aikaisemmin saanut. Mikäli päädyt siihen tulokseen, että jokin muu sähköyhtiö on edullisempi kuin nykyinen yhtiösi, voit antaa sähkön kilpailutuspalvelun tehdä työn sinun puolestasi. 

Useimmissa tapauksissa saat edullisemman sopimuksen kilpailutussivuston kautta kuin suoraan sähköyhtiön kautta. Kalliimpi se ei ainakaan missään tapauksessa ole. Uusi sähkömyyjä katkaisee vanhan sähkösopimuksesi heti ensimmäiseen mahdolliseen ajankohtaan. 

Huomaathan, että määräaikaista sopimusta ei voida katkaista ennen määräajan päättymistä. Voit toki tehdä uuden sopimuksen valmiiksi, jos vanha sopimuksesi on lähiaikoina loppumassa. Mikäli haluat muuton yhteydessä tehdä kilpailutuksen, se on hyväksyttävä syy päättää määräaikainen sopimus ennenaikaisesti. 

Tärkeää on huomata, että saamasi kilowattituntihinta ei ole sama kuin sähkön kokonaishinta. Sinun pitää lisäksi maksaa myös sähkön siirtohinta sekä sähkövero. Nämä ovat kilpailuttamisen ulkopuolelle jääviä asioita eli paikallinen verkkoyhtiö laskuttaa aina sähkön siirrosta, vaikka haluaisit kilpailuttaa senkin.  

Saatat pitää myös näistä: