Paras robotti imuri vertailu 2022

Paras robotti imuri vertailu 2022 listattuna:
Paras robotti imuri

Arki on usein kiireistä ja pitkän työpäivän jälkeen ei innosta alkaa siivoamaan kotiin päästyään. Tällöin voi olla hyvä idea hankkia kotiin robotti-imuri. Paras robotti imuri mahdollistaa sinulle enemmän aikaa tehdä mieleisiä asioita ja ohjelmoida robotti-imuri hoitamaan imuroinnin puolestasi. 

Robotti-imurit ovatkin yleistyneet hurjan paljon. Ne ovat todella älykkäitä ja osaavat itse väistellä kulmia, huonekaluja ja kynnyksiä. Imurille voidaan määrittää virtuaaliset rajat sovelluksen ja lattiaan kiinnitettävien magneettinauhojen avulla. Lue alta robotti imuri vertailu parhaista vaihtoehdoista. 

Miksi pitäisi hankkia robotti imuri?

Imurointi on monelle eräs inhokkihomma, joten tähän ongelmaan robotti-imuri on oiva ratkaisu. Robotti-imuri siivoaa lattian automaattisesti ja se toimii kaikilla lattiapinnoilla sekä matoilla. Sinun huoleksesi jää ainoastaan portaat yms. paikat, johon robotti-imuri ei pääse. 

Robotti-imurin voi ajastaa imuroimaan tiettyyn aikaan ja sitä voi ohjata myös puhelimella. Robotti-imuri mahtuu myös sohvan, kaapin ja sängyn alle, joten sinun ei tarvitse taivutella itseäsi kaksin kerroin. Robotti-imuri vertailu vertailee eri malleja, jotta löytäisit juuri sinulle sopivimman. 

Paras robotti imuri imuroi todella tehokkaasti lemmikkieläinten karvoja ja pölyä. Ja se jaksaa imuroida vaikka joka päivä. Lisäksi robotti-imurin käyttö on todella helppoa, sillä siinä on älykkäät anturit, jotka suojaavat itse robottia ja myös asuntoa törmäys- ja pudotusanturiensa johdosta. Se osaa myös itse kartoittaa asunnon ja suunnitella tehokkaimman reitin. 

Parhaat robotti-imurit 2022

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro -robotti-imuri on paras robotti imuri, mikäli etsinnässä on moppaava imuri. Älyohjattu vesisäiliö sekä suuri imuteho takaavat tarkan imuroinnin ja moppauksen. Robotti-imuri toimii saumattomasti ja lähes itsenäisesti päivitetyn LDS-navigoinnin ansiosta. Siinä on myös itselataustoiminto ja jopa 180 minuutin käyttöaika yhdellä latauksella. MiHome-sovelluksen avulla laitetta voidaan hallita mistä tahansa käsin ja aikatauluttaa siivouksen itselle sopivimpaan ajankohtaan. Vacuum Mop 2 Pro on tarjonnut hyviä moppaava robotti-imuri kokemuksia.

Roborock S7 MaxV Ultra -robotti-imuri tarjoaa huikean imutehon, moppauksen sekä 3D-kartoitusominaisuuden. MaxV Ultra muuttaa siivousrutiinin kätevien ominaisuuksien ja Ultra Wash Dock -telakointiaseman avulla. Imuroinnin aikana se ottaa mukaansa pölyn, lian ja eläinten karvat sekä suunnistaa kodin eri tilojen välillä saumattomasti. Ultraäänimoppauksen ansiosta lattiat jäävät kiiltävän puhtaiksi. S7 MaxV Ultra sisältää sisäisen kameran, jonka avulla voit tarkkailla kotia ja keskustella lemmikkieläinten kanssa. Se onkin loistava robotti imuri koiratalouteen.

Samsung Jet Bot+ robotti-imurissa on älykäs teknologia ja tarkka LiDAR-sensori, joiden ansiosta lattioiden puhdistus onnistuu helposti ja vaivattomasti. Robotti-imuri liikkuu itsenäisesti ja sen todella tehokas harja sopii kaikille lattiapinnoille.

Paras robotti imuri laiskalle tarjoaa entistä hygieenisemmän tavan päästä pölystä eroon, sillä siivouksen lopuksi se siirtyy puhdistusasemalle ja poistaa kerätyn pölyn sisäänrakennetun Air Pulse-teknologian avulla. Siivouksen ajankohdan voi suunnitella SmartThings-sovelluksen avulla ja siivouksen edistymistä voi seurata reaaliaikaisesti.

iRobot Roomba J7+ -robotti-imuri on tarkka. Siivousta voidaan hallita sovelluksen tai äänikomentojen avulla. Imuri ahkeroi jopa 75 minuuttia yhdellä latauksella ja siivouksen jälkeen palaa CleanBase-tyhjennysasemalle. Roomba osaa myös kiertää esteet, kuten sähköjohdot ja mahdolliset lemmikkien jätökset. Se onkin loistava robotti-imuri lemmikkitalouteen. Robotti-imuri osaa myös selvittää, kuinka jatkossa tällaisten esteiden kanssa toimitaan. Se lähettää sinulle kuvan esteestä, jolloin voit antaa käskyn siivota sen ympäriltä tai kiertää se.

Millä kriteereillä valita robotti-imuri?

Robotti-imurit tuo helpotusta arkeen, sillä ne auttavat kotia pysymään koko ajan siistinä. Kun käytetään ajastusta, niiden aiheuttama melukaan ei muodostu ongelmaksi. Suurin ongelma on se,  se, että markkinoilla on tarjolla monen eri valmistajan robotti-imureita ja hintahaitarikin on laaja. Kannattakin lukea robotti imuri testi, ja vertailla arvostelujen perusteella parhaimpia malleja. Mitä sitten pitää tietää, kun valitsee itselleen robotti-imuria?

Siivousjälki on luonnollisesti tärkeä kriteeri, mutta valintaan vaikuttavat toki muutkin tekijät. Kaikki markkinoilla olevat robotti-imurit ovat hyviä imuroimaan lian ja pölyn kovilta lattiapinnoilta. Ongelmana ovatkin lähinnä kulmat, esteet ja matot. Toiset robotti-imurit ovat loistavia siivoamaan nurkat ja jalkalistojen edustat, toiset eivät suoriudu kovinkaan hyvin. Myös nurkat ja matot osoittautuvat toisille roboteille ylitsepääsemättömän vaikeiksi.

Ajastusmahdollisuus on myös tärkeä kriteeri, sillä oikeaoppisesti robotti-imureita kuuluisi käyttää oikeastaan päivittäin. Niitä ei siis käytetä pelkästään viikkosiivoukseen. Optimaalisesti hyvä robotti imuri on ajastettavissa työskentelemään arkisin vaikkapa aamupäivällä asukkaiden ollessa pois kotoa. Näin koti pysyy koko ajan siistinä. 

Sovellus mahdollistaa robotti-imurin käynnistämisen, asetusten määrittämisen, imurin ohjaamisen sekä sen sisältämien tietojen tarkastelun. On ihanaa tulla siistiin ja pölyttömään kotiin pitkän työpäivän jälkeen ilman että pitää heti alkaa siivoamaan. 

Itsestään tyhjennys on loistava ominaisuus robotti-imureissa ja se tekee niiden käytöstä vaivatonta. Varsinkin jos kotona on lemmikkejä, itsestään tyhjentyvä robotti-imuri on harkinnan arvoinen. Tällöin riittää, että tyhjentää tyhjennysaseman pölypussin muutaman kuukauden välein. Edistyneemmät tyhjennysasemat huolehtivat jopa moppaukseen käytetyn veden tyhjennyksestä sekä täyttävät itsensä uudella puhtaalla vedellä. 

Imuteho on myös tärkeä kriteeri, sillä toiset lattiapinnat ovat haasteellisempia kuin toiset. Robotti-imurit toimivat parhaiten kovilla lattiapinnoilla, mutta jotkin mallit imuroivat myös paksut ja pörröiset matot. Imurin tulee vaivattomasti poistaa kaikkea pölystä hiekkaan. 

Navigointi on erinomainen ominaisuus robotti-imureissa ja ne osaavatkin näppärästi väistellä lattialla olevia esteitä. Robotissa on kamera, jolla se kuvaa koko ajan edessään näkyvää ympäristöä. Kameran välittämää kuvaa verrataan tekoälyyn ja imuri tunnistaa ongelmalliset esteet ja osaa kiertää ne. 

Akunkesto tulee olla vähänkään isommassa asunnossa suuri tai sitten robotti-imurin tulee olla niin älykäs, että se osaa itse mennä latausasemalle latautumaan. 

Melutaso on tärkeä asia robotti-imuria valitessa. Varsinkin jos imuri on toiminnassa silloinkin kun on itse kotona. Onneksi robotti-imureissa on panostettu melutason kehittelyyn ja ne ovat melko hiljaisia. Hiljaisimmillaan sellaisen voi saada 40–50 dB melutasolla. 

Korkeus muodostuu esteeksi, jos kodissa on paljon kynnyksiä tai muita esteitä, jotka imurin tulee ylittää. Robotin korkeus ei saa olla korkeampi kuin sängyn alareuna, jotta se mahtuu myös sängyn alle imuroimaan. Robotti imuri kynnykset -yhdistelmä tulee olla yhteensopiva. Lisäksi robotti-imurin tulee päästä kulkemaan nurkista, kulmista ja sohvan alta. 

Saatat pitää myös näistä:

Paras robotti imuri vertailu 2022 listattuna:
5g
Liittymät
Löydä paras 5G liittymätarjous edullisempaan hintaan