Vihdoinkin uuteen kotiin – mitä sinne pitää hankkia?

Uusi koti

Vihdoinkin! Uusi koti on löytynyt ja edessä on enää muutto. Uuteen kotiin muuttaminen on tosi jännää ja mahtavaa. Onhan se kuin uusi alku. Varsinkin jos muuttaa ihan eri paikkakunnalle ja ihan uusiin ympyröihin. Uuteen kotiin muuttaminen voi olla myös hiukan hämmentävää, ja pitää miettiä, mitä kaikkea sinne olisi tarpeellista ostaa. 

Yleensä kodeista löytyy tavaraa jos jonkinnäköistä, mutta mikä oikein on todella tarpeellista. Ja mahtuuko uuteen kotiin kaikki, mitä olet ajatellut hankkivasi. Kannattaa tutkailla ainakin huonekalujen ja hiukankin kalliimpien laitteiden kohdalla käytettyjen tavaroiden tarjontaa vaikkapa Tori.fi:stä. Kuka tietää, voit tehdä sieltä jopa upeita löytöjä. Ja pitäähän uudesta kodista ottaa paljon kuviakin, joten silloin tarpeen on puhelin hyvällä kameralla.

Olemme koonneet tähän artikkeliin vinkkejä uuden kodin survival-listaasi. 

Astiat

Muutossa on hyvä käydä läpi kaikki vanhat astiat ja laittaa poistoon rikkinäiset ja kolhiintuneet. Eikä astioiden tarvitse olla samaa pariakaan, kunhan niiden värimaailma sointuu hyvin yhteen. Voit löytää astioita edullisesti kierrätyskeskuksista tai erilaisista Facebookin ryhmistä. Eikä niitä tarvita niin kovin montaa, useimmiten kuuden setti astioita riittää jokaisessa ryhmässä.  

Normaalissa taloudessa tarvitaan ainakin yksi setti syviä ja matalia lautasia sekä laseja, yksi setti kuppeja ja leipälautasia, aterimet, erilaisia veitsiä, juustohöylä, paistinpannu, erikokoisia kattiloita, puinen leikkuulauta, kulhoja leipomiseen ja ruoanlaittoon, siivilän ja erikokoisia mittoja. 

Keittiön kodinkoneet

Keittiön kodinkoneet​

Tuleeko suomalainen toimeen ilman kahvia? Ei varmaankaan. Ensimmäisenä kun on muuttotavarat kannettu sisään, pitää saada kahvia! Kahvinkeittimiä on monenlaisia, ei tarvitse ostaa kaikkein kalleinta hifistelymallia vaan kahvit saa kiehautettua edullisemmallakin laitteella. 

Vedenkeitin on ainakin teenjuojille ehdoton laite, sillä se säästää aikaa ja sujuvoittaa näin arjen sujumista. Totta kai teeveden saa näppärästi kiehautettua myös kattilassa.

Sauvasekoitin on mainio laite erilaisten sosekeittojen, kastikkeiden tai smoothieiden valmistukseen. Se on helppo pitää puhtaana eikä vie paljoa tilaa keittiössä. Lisäksi sauvasekoittimeen on saatavilla erilaisia vaihtopäitä ja näin siitä on moneksi. Jos keittiössä on enemmän tilaa, tällöin blenderi on erinomainen vaihtoehto. Blenderissä on isompi kannu, johon voi valmistaa isommankin satsin smoothieta kerralla. 

Monet kaipaavat aamuisin paahtoleipää kahvin kera, joten leivänpaahdin on myös näppärä laite. Se paitsi paahtaa leivät, niin myös sulattaa ne nopeasti. Näin voi laittaa leipää pakkaseen enemmänkin, eikä tarvitse murehtia että ne kuivuisivat tai homehtuisivat. 

Mikroaaltouuni on toisten mielestä erittäin tarpeellinen ja toiset eivät koe sellaista tarvitsevansa. Kyllähän ruoan saa lämmitettyä suht nopeasti myös paistinpannulla ja juomat kiehauttaa vaikka pienessä kattilassa. Jos asunto on kovin pieni, ei sinne mikro ehkä sovikaan. 

Etätyöpiste

Jos tekee töitä kotona, pitää ottaa huomioon myös etätyöpisteen sijoittaminen asuntoon ja mitä se vaatii. Hyvä työpöytä tietenkin on tarpeen. Toiset tykkäävät sähköpöydästä, kun voi seistä samalla kun tekee töitä, mutta toisille tämä ei ole niin oleellista. Työtuoli on syytä olla hyvä istua, ettei missään keittiön tuolilla tarvitse töitä tehdä. Ja tietenkin kannettava tietokone kuuluu oleellisena osana etätyöpisteeseen. Viherkasvit myös elävöittävät kotitoimistoa ja voivat toimia tilanjakajinakin. 

Muut kodinkoneet

Jos taloyhtiössä ei ole pyykkitupaa, oma pyykinpesukone on järkevää hankkia. Tämänkin voi löytää edullisesti käytettynä ja säästää näin paljonkin. Silitysrautaa ei ihan joka päivä tarvitse, mutta sekin on hyvä olla niin saa silitettyä tarvittaessa vaatteita ja verhoja. 

Televisio on monelle tärkeä osa kodin kalustoa. Vaikka katsoisi vain suoratoistopalveluiden elokuvia ja sarjoja, niin niitä voi katsoa yhdistämällä läppärin televisioon. Näin ei tarvitse pienestä ruudusta tihrustella lempileffojaan. 

Huonekalut

Huonekaluja voi hankkia myös vähitellen, ei tarvitse kaikkia ostaa kerralla. Alkuun voi nukkua vaikka pelkällä patjalla. Sohvalla on kiva loikoilla ja olla kavereihin yhteydessä, varsinkin kun puhelinliittymien hinnat ovat tänä päivänä niin alhaiset. Mutta sohvankin voi hankkia käytettynä ja säästää taas pitkän pennin. 

Valaisimia pitää hankkia niin kattoon kuin pöydällekin tunnelmaa tuomaan. Ruokapöytä ja tuolit sekä mahdollinen vaatekaappi – kaikki nämä voi ostaa käytettyinä. Lisäksi tarvitaan mattoja suojaamaan lattiaa ja poistamaan kaikua. Verhot tuovat kotoisuutta ja viherkasvit puhdistavat sisäilmaa sekä luovat kodikkuutta. 

Katso vielä perheen isommat hankinnat täältä.

Saatat pitää myös näistä: