Paras langaton laturi: TOP 5 langattomat laturit vertailussa (2023)

Meidän suosituimmat langattomat laturit

Tässä yhdistyy kompaktilla ja tyylikkäällä tavalla kätevä puhelinteline ja langaton laturi, jolla voit pikaladata vaivattomasti ja nopeasti niin Applen kuin Android-puhelimesikin. Laite toimii Qi-standardin kanssa yhteensopivien laitteiden kanssa, mukana tulee Quick Charge 3.0 muuntaja. 

Belkin Boost Charge lataa 15 W:n tehollaan laitteesi nopeammin kuin tavallinen 5 W:n laturi, jopa useimpien kuorien ja koteloiden läpi. Teline pitää puhelimesi vakaana ja sitä voi käyttää joko pysty- tai vaaka-asennossa. Pystyasento on erinomainen kun puhut videopuheluita kavereiden kanssa. Vaaka-asento toimii hyvin elokuvia ja sarjoja katsellessa. Ja bonuksena samalla lataat puhelimesi. 

Lataustelineen mukana tulee 24 W muuntaja ja kaapeli, joten se on nopeasti otettavissa käyttöön. 

Langaton Apple MagSafe -laturi lataa nopeasti ja helposti. MagSafe on yhteensopiva Qi-latauksen kanssa, joten se sopii lataamaan langattomasti iPhone 8 tai uudemmat mallit sekä AirPods-mallit, joissa on langaton latauskotelo. Huomioithan, että magneettinen kohdistaminen koskee ainoastaan uusimpia malleja eli iPhone 12 ja13- sekä iPhone 12 ja 13 ja Pro puhelimia. 

Järjestelmä mukautuu älykkäästi olosuhteisiin ja optimoi iPhonen lataamisen jopa 15 W:n huipputeholla nopeampaa langatonta latausta varten. 

Huomaathan, että virtalähde tulee kytkeä ennen kuin asetat iPhonen MagSafe-laturiin. Näin varmistat, että maksimaalisen tehon tuottaminen on turvallista. Mikäli olet jo asettanut puhelimesi laturiin ennen virtalähteen kytkemistä, irrota vain puhelin laturista, odota kolme sekuntia ja aseta se sitten takaisin. 

Apple MagSafe Duo laturi lataa kätevästi yhteensopivan iPhonen, Apple Watchin, AirPodien langattoman latauskotelon sekä muut Qi-yhteensopivat laitteet. Aseta vain laitteet alustalle, jolloin vakaa ja tehokas lataus alkaa heti kosketuksesta. Laturi taittuu myös näppärästi kokoon, joten voit helposti ottaa sen mukaan minne tahansa.

Tyylikäs laturi muuttaa etätyöpisteesi tai yöpöytäsi käteväksi latauspisteeksi. Teline pysyy hyvin paikoillaan laturin pohjassa olevan Nanotac-teknologialla toimivan vaahdon ansiosta jättämättä kuitenkaan jälkiä pintoihin. 

Huomioithan, että 20 W virtalähde myydään erikseen, joten se pitää ostaa myös, jotta MagSafe Duo toimii. 

Anker PowerWawe 15 with Quick Charge 3.0

Anker PowerWawe 15 with Quick Charge 3.0​

Anker PowerWave latausalusta lataa kaikki Qi-yhteensopivat laitteet langattomasti. Latausalusta on tyyllikkäästi viimeistelty kankaalla.  

Kun asetat puhelimen Anker PowerWave latausalustalle, lataus käynnistyy heti. Puhelin pysyy hyvin paikoillaan vaikka se soisikin ja värinähälytin alkaisi tärisemään, sillä siinä on silikonireunat. Vaikka puhelin olisi muovisessa suojakuoressa, latausalusta lataa sen siinäkin tapauksessa. 

PowerWave lataa fiksusti ja turvallisesti. Latausalusta osaa säätää lataustehon ladattavan laitteen mukaan, joten laite ladataan aina optimoidusti parhaalla ja turvallisella teholla, eli 5 W:n, 7,5 W:n, 10 W:n tai 15 W:n latauksella. 

Tyylikäs Samsung Wireless Charger Pad lataa kaikki Qi-yhteensopivat laitteet nopeasti ja turvallisesti. Voit unohtaa sotkeutuvat latausjohdot, aseta puhelimesi tai jokin muu Qi-yhteensopiva laitteesi latausalustalle ja lataus käynnistyy välittömästi. Tyylikäs latausalusta sopii niin työpöydälle kuin yöpöydällekin ja se mahtuu hyvin mukaan laukkuun reissullakin. 

Pikalataus toimii Applen puhelimissa 7,5W:n teholla ja Samsungeissa huippunopealla 9W Fast Charging -teholla. Alustan vaihtelevat värit kertovat sinulle, mikä on oman laitteesi lataustaso. Langaton lataus onnistuu erinomaisesti myös ohuiden suojakuorien läpi.

LED-valo ilmoittaa latauksen tilasta ja himmenemisestä yöllä, joten valo ei häiritse untasi. 

Miksi akku tyhjenee nopeasti?

Mikäli puhelimesi akku tyhjenee huolestuttavan nopeasti, voit kokeilla tehdä erilaisia muokkauksia tilanteen korjaamiseksi. Voit esimerkiksi himmentää näyttöä, sillä yksi älypuhelimen isoimmista akunsyöjistä on näyttö. Säätämällä näytön kirkkautta hiukan himmeämmäksi säästät paljon virtaa.

Myös värinäasetus kannattaa ottaa pois päältä, koska sekin kuluttaa akkua. GPS ja sijaintipalvelut on syytä kytkeä pois päältä, sillä etenkin GPS kuluttaa puhelimen akkua reilusti. Myös Wi-fi sekä Bluetooth ovat melkoisia virtasyöppöjä. Jos olet alueella, jossa on heikko kuuluvuus, puhelimesi etsii koko ajan verkkoa ja kuluttaa akkua. Nämä myös kannattaa kytkeä pois päältä. Lisäksi monet muut sovellukset käyttävät paikannusta, vaikka toimivat hyvin ilmankin.

Kannattaa myös sulkea taustalla pyörivät sovellukset, sillä ne jää käytön jälkeen yleensä taustalle päälle. Puhelinta ei välttämättä kannata ladata aina täyteen, jotta akun kunto pysyisi mahdollisimman hyvänä. Jos mahdollista, suosi lyhyitä latauksia päivän aikana ja pidä puhelimen akku koko ajan 40–80 % varauksessa.

Automaattipäivityksetkin on hyvä ottaa pois päältä. Monet sovellukset, kuten sähköposti- ja pikaviestinsovellukset päivittävät tietojaan jatkuvasti. Pitääkö vaikkapa sähköpostilaatikon päivittyä reaaliajassa vai voisiko se päivittyä ainoastaan silloin, kun sovellusta käynnistetään?

Lähes kaikki sovellukset lähettävät push-ilmoituksia ja ne myös kuluttavat huomattavasti virtaa. Kannattaa siis ottaa ne pois päältä niistä sovelluksista, joissa ne eivät ole ihan välttämättömiä. Säätämällä näytön siirtymään nopeammin lepotilaan akku säästää myös paljon virtaa.

Lentokonetila on usein paras keino säästää akkua jos puhelimen sammuttamista ei lasketa ja tällöin puhelin myös latautuu nopeammin.

Viimeisenä on sitten se vaihtoehto, jossa ei auta muuta kuin kaivaa kuvetta, eli silloin kun akku on jotenkin viallinen tai tullut vain elämänsä ehtoopuolelle. Silloin kannattaa viedä puhelin huoltoon ja vaihdattaa puhelimen akku uuteen. Toki tällöin tulee mietittäväksi myös, kannattaako vanhaan puhelimeen enää ostaa uutta akkua vai kannattaisiko sittenkin laittaa vähän enemmän rahaa tiskiin ja ostaa uusi sopiva puhelin

Kuluttaako 5G enemmän akkua?

Kyllä, puhelimen akku kuluu nopeammin 5G-verkkoa käytettäessä 4G-verkkoon verrattuna, sillä 4G-verkkoon verrattuna 5G-verkon nopeudet ovat suuremmat aikayksikköä kohti, mikä tarkoittaa suurempaa virrankulutusta. Itse asiassa 5G puhelin kuluttaa 20 % enemmän energiaa kuin vanhempaa mallistoa edustava 4G puhelin.

Voit mennä puhelimen asetuksiin ja etsiä sieltä 5G-virransäästötila ja kytke 5G-virransäästötilan kytkin päälle, jolloin puhelin säästää akkua vaihtamalla automaattisesti 4G- ja 5G-verkkojen välillä. 

Saatat pitää myös näistä:

Meidän suosituimmat langattomat laturit
5g
Liittymät
Löydä paras 5G liittymätarjous edullisempaan hintaan