Millainen liittymä on hyvä ulkomailla matkustaessa?

Sisällysluettelo
Maapallo

Kännykän käyttö voi olla vaivatonta myös reissussa, eikä matkan jälkeen hinta yllätä. Tämän mahdollistat ottamalla etukäteen selvää, millainen EU-datapaketti liittymääsi sisältyy.  

Telian, DNA:n ja Elisan liittymissä EU:n käyttökatto sisältyy liittymän kuukausimaksuun, joten tästä ei tarvitse erikseen huolehtia. EU:n ulkopuolelle matkustaessasi operaattoreilla on tarjolla erilaisia paketteja, joista voi tilata ennen matkaa sopivimman ja käyttää nettiä edullisesti. Sinulle paras liittymätarjous löytyy helposti netistä tai käymällä operaattorin myyntipisteessä. 

Jos tiedät, että oleilusi ulkomailla kestää pidempään, kannattaa miettiä, josko paikallisen liittymän hankkiminen olisikin edullisempi ratkaisu. Monessa tapauksessa näin on. Ulkomailla kannattaa myös hyödyntää erilaisten kahviloiden ja ravintoloiden Wi-Fi-mahdollisuudet, joissa voit käyttää nettiä ilmaiseksi. 

EU datapaketti

Operaattorit myyvät liittymien yhteydessä myös datapaketit, jotka toimivat myös ulkomailla. DNA:n suostuin liittymä on Rajaton 4G liittymä, johon kuuluu rajattomat puhelut, tekstarit ja datankäyttö. DNA nopea 4G Rajaton toimii myös ulkomailla reissatessa

DNA

Telia

Telian liittymiin sisältyy rajaton data kotimaassa, Pohjolassa sekä Baltiassa.

Elisa

Myös Elisan liittymiin sisältyy rajaton netti Pohjolassa ja Baltiassa.

Moi

Moi:n liittymät ovat edulliset ja sopivat jokaiselle. Jos siis soittelet ja lähetät paljon viestejä ulkomailla asuville sukulaisille ja kavereille, on syytä perehtyä Moi:n liittymävalikoimaan. Moi liittymätarjous on hintatietoisen valinta. 

Edullisimmat puheluiden hinnat ulkomailla

Nainen puhu puhelimessa rannalla

Puhelinliittymän käyttö ulkomailla onkin ihan oma juttunsa ja mikäli aiot käyttää puhelinliittymääsi myös ulkomailla, kannattaa ottaa huomioon, millainen liittymätyyppisi on ja millaiset puhelinoperaattorin roaming-maksut ovat. 

Prepaid liittymien ulkomailla käyttämiseen voi liittyä joitakin maakohtaisia rajoituksia, joten jos haluat välttää ikäviä yllätyksiä, on syytä tarkistaa mahdolliset rajoitukset omalta operaattoriltasi jo ennen kuin lähdet matkalle. 

Ja jo ennen kuin hankit tai vaihdat liittymää, kannattaa tarkistaa, sisältyykö roaming uuteen liittymään erityisesti EU:n alueella. EU-roaming mahdollistaa liittymän käytön EU-maissa samoilla hinnoilla kuin kotimaassakin ja se kattaa puhelut, tekstiviestit sekä internetin käytön niin loma- kuin työmatkoillakin. 

EU-roamingiin sovelletaan liittymäkohtaista käyttörajaa, eikä se näin ollen sovellu pitkäkestoiseen netin käyttöön EU:n alueella. Mikäli haluat käyttää puhelinta EU:n ulkopuolelle matkustettaessa, kannattaa tutustua tarkemmin oman puhelinoperaattorin ulkomaan hintoihin ja liittymätarjouksiin. 

Monilla operaattoreilla onkin kaikenlaisia erilaisia maakohtaisia tarjouspaketteja, joiden ansiosta liittymän käyttö ulkomailla on määritelty etukäteen tiettyyn kiinteään hintaan. Tällöin siis datan käyttö ulkomailla on huomattavasti edullisempaa ja voitkin hyödyntää vaikkapa erilaisia karttapalveluita ilman pelkoa erillisistä isoista lisämaksuista. 

Reissupaketti on hintatietoisen valinta

Operaattorit tarjoavat lisäpalveluna reissudataa, jonka voit tilata nykyiseen puhelinliittymääsi matkustaessasi EU:n ulkopuolella. Reissupaketin avulla netinkäyttö on kohdemaan roaming-maksuja huomattavasti edullisempi. 

Kaukomaille matkustaessasi kannattakin siis napata mukaan reissupaketti, näin et saa mitään ikäviä yllätyksiä ja saat selvää säästöä. Yleensä reissudata-pakettiin sisältyy 1 Gt netinkäyttöä, jolla surffailee netissä ihan huolella koko loman ajan. 

Esimerkiksi ainakin DNA Reissudatan voi tilata kohdemaassa myös tekstarilla. Muihin DNA Liittymätarjouksiin voi tutustua täällä.

Mitä pitää huomioida ulkomaille matkustaessa?

Matkustaminen on kivaa, mutta kannattaa reissatessa huomioida myös puhelimen käyttö ja kiinnittää huomiota sellaisiin asioihin, kuten ulkomaan tiedonsiirtorajan säätäminen sopivaksi, kohdemaan hinnastoihin tutustuminen, erilaisten sovellusten tiedonsiirtomääriin, karttojen ja tiedostojen etukäteen lataaminen puhelimelle, roamingasetusten ja puhelimen päivitysasetusten tarkistaminen, operaattorisi suositusoperaattorit kohdemaassa, siltä varalta että puhelimesi katoaa, kannattaa opetella sen etähallinnan käyttö sekä soitonsiirron asetusten tarkistaminen, koska mahdolliset käännetyt puhelut laskutetaan roaming-hinnaston mukaan. 

Kannattaa myös ennen matkalle lähtöä tarkistaa, että puhelimesi toimii moitteettomasti, ettei sitten tule odottamattomia ongelmia esimerkiksi akun keston tai lataamisjohdon kanssa. On siis syytä varmistaa, että mukana on paras puhelin, niin on yksi huoli vähemmän ja voi nauttia matkasta täysillä. 

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo