BookBeat kokemuksia suositun äänikirjapalvelun parissa

Sisällysluettelo
BookBeat logo

Tarinoiden maailmaan on ihanaa sukeltaa. Kaikki muistavat varmaan jo lapsuudesta, kuinka oli kiva kuunnella iltasatua äidin tai isän lukemana. Tänä päivänä elämä on paljon kiireisempää kuin ennen vanhaan, joten vanhemmilla ei aina ole aikaa lukemiseen. Mutta silti lapset kaipaavat satuja, ja se on myös hyväksi heidän kehitykselleen, joten silloin astuu apuun erilaiset äänikirjapalvelut

Useimmat äänikirjapalvelut ovat keskenään hyvin samanlaisia, toki joitakin pieniä eroavaisuuksiakin löytyy. On tärkeää, että valikoimasta löytyy mahdollisimman helposti luettavaa ja että tarjonta on sopivaa. Sopivan kirjan löytyminen tuhansien kirjojen joukosta on lähes mahdotonta, joten onneksi äänikirjapalveluiden sovelluksista löytyykin näppärät hakutoiminnot. 

Tässä artikkelissa käymme läpi BookBeat äänikirjat palvelua ja kokemuksia siitä. 

Mikä on BookBeat?

BookBeat on Suomen suosituin äänikirjapalvelu ja se tarjoaakin yli 100 000 äänikirjaa sekä e-kirjaa suoraan sinun taskuusi. Tarjontaa on mahdollista kuunnella missä tahansa liikutkin ja milloin tahansa se sinulle sopii. Puhelin kun useimmilla on yleensä aina mukana.

BookBeat on Bonnierin vuonna 2015 lanseeraama digitaalinen äänikirjasovellus, jonka avulla voi lukea ja kuunnella digitaalisia kirjoja älylaitteella pelkän kuukausimaksun hinnalla. Palvelu tarjoaa sisältöä suomeksi, ruotsiksi, saksaksi sekä englanniksi, italiaksi, espanjaksi sekä puolaksi. Sovellus on saatavilla Anroid ja iOS-laitteille.

Pakettien hinnat

Kaikki uudet asiakkaat saavat kokeilla BookBeatia 30 päivää maksutta. Tämänkin jälkeen BookBeat hinta on varsin maltillinen. Kokeilujakson aikana voi kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluaa ja ehtii. Kokeilujakson jälkeen pakettien hinnat ovat:

Kaikilla paketeilla on pääsy kaikkiin kirjoihin ja tilauspakettia voi vaihtaa milloin tahansa. Palvelu on henkilökohtainen, joten kirjoja voi lukea tai kuunnella ainoastaan yhdellä laitteella kerrallaan. Premiumin käyttäjät voivat jokainen käyttää palvelua samaan aikaan omilla laitteillaan. 

Ei ole väliä minkä tilauspaketin valitset, käyttäjätilistäsi muotoutuu aina BookBeat perhetili lisäämällä siihen jopa neljä lisäprofiilia. 

Jokaisella lisäprofiililla on samat tunnit käytettävissä kuin pääkäyttäjälläkin. Jos siis pääkäyttäjällä on vaikka 20 tunnin paketti, myös lisäprofiili saa käyttää palvelua 20 tuntia kuukaudessa. BookBeatin koko valikoimaa voi käyttää myös offline-tilassa, kun ei ole pääsyä nettiin. Ladattavien kirjojen määrä riippuu siitä, paljonko tallennustilaa laitteellasi on. Laitteella on hyvä olla myös ajantasainen liittymä, katso sinulle sopiva liittymätarjous täällä.

BookBeat peruutus

Kun lopetat tilauksesi kokeilujakson aikana sinulta ei veloiteta mitään. Jos et viimeistään kokeilujakson viimeisenä päivänä ole lopettanut tilaustasi, sinulta veloitetaan automaattisesti seuraavan kuukauden maksu. Et siis sitoudu mihinkään ja voit koska vain lopettaa tilauksesi. 

Huomaathan, että jos lopetat tilauksen kokeilujakson aikana et voi enää jatkaa kuuntelemista tai lukemista. Joten kannattaa varmistua, ettei halua enää käyttää palvelua ennen kuin BookBeat irtisanominen suoritetaan. 

Pelkkä sovelluksen poistaminen laitteelta tai laskujen maksamatta jättäminen ei peruuta tilaustasi. Tilauksen perumiseksi sinun tulee kirjautua käyttäjätilillesi osoitteessa www.bookbeat.fi. Peruutus on helppo tehdä käyttäjätilin asetuksista kohdassa ”Lopeta tilaus”. Mikäli haluat joskus aktivoida tilauksesi uudelleen, voit sen tehdä koska tahansa kirjautumalla omalle tilillesi ja valitsemalla ”Aktivoi tilaus”. 

BookBeat sovellus

BookBeatin sovellus on vaivatonta käyttää ja sen saa niin Android kuin iOS-laitteellekin. Sovelluksessa löytyy helposti kaikki BookBeat kirjat. Suurin osa kirjoista on saatavilla myös äänikirjana, eivät kuitenkaan ihan kaikki. Tieto on merkitty logolla kirjavalikossa kansikuvan alla. 

Kuuntelussa on saatavilla hyviä ominaisuuksia kuuntelun muokkaamiseksi omaan makuun. Toimintoja ovat mm. kirjan edistymisen näyttäminen prosenttilukuina, uniajastus, toistonopeuden säätäminen, pikakelaus sekä ääniraitaluettelo. Mikäli haluat hypätä kirjassa eteen tai taaksepäin, se onnistuu myös 15 sekunnin painikkeella. 

Myös e-kirjaa luettaessa on monipuoliset ominaisuudet käytössä. Myös tällöin kirjan eteneminen ilmoitetaan prosenttiluvuin, voi säätää erilaisia teemoja sen mukaan luetaanko päivällä vai yöllä, voi vaihtaa fontteja ja niiden kokoa sekä käytössä on myös kappaleluettelo. 

Liukusäätimen avulla voi siirtyä vaivattomasti kirjan kappaleisiin ja sivuihin tai palata pikakomennolla takaisin edelliseen lukukohtaan. 

BookBeat valikoima

BookBeat kokemuksia

BookBeat screenshot

BookBeatin palvelussa on hyvä hinta-laatusuhde

Erityisesti on pidetty siitä, että BookBeatin valikoima on monikielinen, joten viihdettä on saatavilla niin suomenkielisille kuin vähemmistökieliäkin puhuville. Lisäksi sovellus toimii ilman moitteita, sitä on helppo käyttää eikä mitään isompia bugeja ole raportoitu. Sovelluksen hyviä ominaisuuksia ovat kuuntelunopeuden säätö, kelausominaisuus ja uniajastin.

Valikoimasta löytyy hyvin kuunneltavaa kaikille. Myös lapsille on hyvin tarjontaa, tästä on paljon apua aikuisille, kun aika ei tahdo riittää lapsille lukemiseen. Lisäksi sovellukseen saa muutaman euron lisähinnalla lisättyä lisätilejä, jolloin sen käyttäminen perheenä on paljon edullisempaa.

Moni pitää myös sovelluksen ehdottamista kirjoista, sillä niiden ansiosta löytyy lisää omaan makuun sopivia kirjoja luettavaksi ja kuunneltavaksi. “Viikon suosituimmat kirjat” saavat käyttäjän hakeutumaan myös erilaisten kategorioiden pariin.

Joitakin epäkohtia kuitenkin on ilmoitettu, kuten että monet toivovat yhtäaikaisen kuuntelemisen ja lukemisen olevan mahdollista. Toisaalta toivottaisiin kirjoihin myös selkeyttävää kappalejakoa ja toisten mielestä on häiritsevää, kun kirjojen sanoihin on piilotettu ulkoiset linkit, jotka ohjaavat herkästi muille sivustoille, jos niihin vahingossa napauttaa.

Äänikirjapalvelut ovat nyt suuressa suosiossa, joten niissä on varaa valita itselleen mieluisin. Voi kokeilla vaikka pari viikkoa Storytel sovellusta ja sitten toiset pari viikkoa Nextory tai Elisa Kirja äänikirjapalveluita. Tämän jälkeen voi tehdä päätöksen, haluaako jonkin näistä palveluista jatkuvan maksullisena versionakin.  

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo
5g
Liittymät
Löydä paras 5G liittymätarjous edullisempaan hintaan