Elisa Kirja – omintakeinen äänikirjapalvelu

Sisällysluettelo
Elisa Kirja logo

Eräs tunnetuimmista kotimaisista äänikirjapalveluista on Elisa Kirja. Sen toimintaperiaate on hieman erilainen kuin esimerkiksi miten muut suositut äänikirjapalvelut, kuten Storytel, Nextory tai BookBeat toimivat. Niissä kun voi kuunnella kiinteällä kuukausimaksulla niin paljon kirjoja kuin vain ehtii. 

Elisa Kirjan palvelussa digitaalinen aineisto ostetaan omaksi. Se siis muistuttaakin lähinnä sähköistä kirjakauppaa. Saatavilla on sekä äänikirjoja että e-kirjoja. 

Mikä on Elisa Kirja?

Elisa Kirja on Elisa konsernin omistuksessa oleva äänikirjoja sekä e-kirjoja myyvä palvelu, jonka kautta voit kuunnella ja lukea digitaalisia kirjoja sekä podcasteja älylaitteella. Elisa Kirjan kuukausimaksullisella osuudella voi ostaa omaksi äänikirjoja tai e-kirjoja tai sitten vaihtoehtoisesti ostaa äänikirjoja kertamaksulla. Äänikirjapalvelut nauttivat suurta suosiota nykyään, joten on mukavaa että alalla on valikoimaa, mistä valita. 

Palvelusta löytyy kymmeniä tuhansia suosikkikirjoja ja määrä kasvaa koko ajan. Elisa Kirja toimii siis hieman eri tavalla ja valittavana on kaksi eri tapaa käyttää palvelua. Voi tehdä kuukausitilauksen tai ostaa kirjoja yksittäin. Vaikka olisitkin kuukausitilaaja, voit silti myös ostaa yksittäisiä kirjoja. 

Elisa kirjasto on käytettävissä monilla eri laitteilla, kuten älypuhelimella, tabletilla, lukulaitteella tai tietokoneella. Palvelua on mahdollista kokeilla 14 vuorokautta ilmaiseksi jonka jälkeen tilaus jatkuu kuukausitilauksena, mikäli sitä ei peruta. Puhelin lienee kuitenkin yleisin laite, jolla palvelua käytetään. 

Elisa Kirja palvelun parissa voi kuunnella kirjoja illalla ja vaikka nukahtaa kirjan kuunteluun. Voit valita haluatko kuunnella kirjaa seuraavaan lukuun asti vai jonkin tietyn ajan, jonka jälkeen palvelu sammuttaa itsensä. Näin ei tarvitse pitää häiritsevää valoa tai puhelimen näyttöä päällä, vaan voi makoilla pimeässä ja kuunnella kirjaa samalla.  

Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sivustolta löytyvällä yhteydenottolomakkeella. Asiakaspalveluun voi myös soittaa, mikäli haluaa henkilökohtaista palvelua. Jos asennuksen ja käytön kanssa on ongelmia, voi olla yhteydessä Elisan Omaguruun numerossa 0600 900 500

Sovellus

Elisa Kirja sovellus on satavana sekä iOS- että Android-laitteille ja se toimii myös tietokoneen selainversiona. Sovellus on helppo käyttää ja kirjat on hyvin kategorioissa, tehden niiden selauksesta sujuvaa. Vaikka selaisi puhelinta samalla, niin äänikirja toimii taustalla silti. Heikkona puolena on, ettei suoratoisto ole mahdollinen, joten kirjat pitää ladata laitteelle ja tämä vie tallennustilaa.  

Palvelua voi käyttää myös offline-tilassa, joten ei tarvitse kuluttaa dataa kun se on kerran ladattu laiteelle. Äänentoiston nopeutta voi säätää ja myös kätevä unitoiminto löytyy, eli kirjan lukeminen päättyy säädetyn ajan kuluttua. Kirjan kappaleita pystyy selaamaan helposti, kappaleita ei kuitenkaan ole nimetty. 

Kirjan kuuntelu on sovelluksessa helppoa, käytössä on myös pikakelaustoiminto eteen ja taakse, mikäli haluaa skipata jonkin kohdan. On myös mahdollista laittaa kirjanmerkki haluamaansa kohtaan. 

Elisa äänikirjat sovellus sisältää siis samat perustoiminnot, mitä muissakin vastaavissa äänikirjapalveluissa on. Palvelusta on mahdollista ostaa kirjoja omaksi ilman mitään sitoumuksia tai ostovelvoitteita. Ostettuja kirjoja voi sitten kuunnella tai lukea ihan rauhassa silloin kun itselle sopii. Kirjojen hinnat ovat alkaen 4,90 euroa

Valikoima

Elisa Kirjat screenshot

Elisa Kirjassa on paljon kirjavalikoimaa niin suomeksi, englanniksi kuin ruotsiksikin. Kätevää on, että palvelusta löytyy myös oppikirjat äänikirjoina. Ja mukava että valikoima on laaja, toisia kun kiinnostaa Harlekiinit ja toisia jännityskuunnelmat. Myös lasten äänikirjat ovat todella suosittuja ja Elisa Kirja palvelun ansiosta lasten iltasatujen kuuntelu onkin todella vaivatonta. On mukava rentoutua kuuntelemaan hyvää kirjaa koko perheellä. 

Äänikirjan parissa voi kehittää itseään vaikka työmatkan ajan tai rentoutua jonkin viihdyttävän kirjan parissa lenkillä tai kesällä laiturilla makoillen. 

Tilauksen peruutus

Voit perua tilauksesi koska tahansa kirjautumalla Omille sivuillesi. Elisa Kirjalla on myös sellainen ominaisuus, että ostetut kirjat säilyvät sovelluksessa edelleen kuunneltavissa ja luettavissa, vaikka olet irtisanonut tilauksen. Yleensä äänikirjapalveluissa aineistoa ei saa enää käyttää irtisanomisen jälkeen. Joten jos sinulla on ostettuna hyvä Elisa e kirja niin saat pitää sen, vaikka päättäisitkin suorittaa peruutuksen. 

Elisa Kirja palvelun hinta

Maksuttoman kokeilujakson aikana Elisa Kirjan valikoima on rajattomasti käytössä, ihan kuin maksullisessa tilauksessakin. Mikäli et peru tilaustasi, se jatkuu automaattisesti hintaan 16,99 €/kk. Elisa Kirja on kaikkien käytettävissä, sinun ei siis tarvitse olla Elisan asiakas voidaksesi hyödyntää palvelua. Mikäli kuitenkin sinulla on etsinnässä uusi liittymä, löydä sinulle sopiva liittymätarjous täältä.

Sekä omaksi ostetut kirjat että kuukausitilauksen kirjat ovat käytössä Elisa Kirja sovelluksella. Palvelusta on mahdollista ostaa klassikkoteoksia ilmaiseksi. Mikäli siis William Shakespearen tai Maria Jotunin teokset kiinnostavat, niitä pääsee lukemaan Elisa Kirjan kautta todella edullisesti. Kyllähän ilmainen kirja aina houkuttelee. 

Kokemuksia

Elisa Kirjan materiaali on pääasiassa suomenkielisiä, mutta mukana on myös kirjoja ruotsiksi ja englanniksi. Pääsääntöisesti käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä valikoimaan ja pitävät hyvänä sitä, että kirjat ostetaan omaksi ja ne pysyvät omassa käytössä aina, vaikka peruuttaisikin kuukausitilauksen tai lopettaisi kirjojen ostamisen. Lisäksi kehuja ovat saaneet hyvät tarjoukset ja hintataso, joka koetaan varsin edulliseksi.

Käyttäjien kokemuksia Elisa Kirjan huonoista puolista ovat liittyneet palvelun toimivuuden puutteisiin ja kirjojen hakemiseen sekä lataamiseen liittyviin ongelmiin. Myös itse kuuntelukokemuksessa olisi parantamisen varaa. Toiset käyttäjät ovat toivoneet enemmän valikoimaa.

Sovelluksesta löytyy tarvittavat toiminnot, kuten nopeudensäätö, uniajastin sekä kelauspainikkeet. Lisäksi e-kirjaa lukiessa on mahdollista säätää taustan väriä, fontin kokoa. Myös kirjanmerkin lisäys onnistuu. Usein sivun lataaminenkin kestää kovin pitkään.

Jos et tiedä, olisiko Elisa Kirja sinulle sopiva palvelu, voit siis kokeilla sitä ilmaiseksi kahden viikon ajan ja muodostaa sitten mielipiteesi. 

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo
5g
Liittymät
Löydä paras 5G liittymätarjous edullisempaan hintaan