Storytel arvostelu ja kokemuksia 2024

Sisällysluettelo

Äänikirjapalvelut ovat suuressa suosiossa tänä päivänä. Ihmiset ovat sen verran kiireisiä, että on vaikea löytää aikaa kirjalle. Äänikirja palvelu voi kuitenkin olla käytössä samalla kun tekee jotain muuta, kuten vaikkapa kotitöitä tai lenkkeilee.  

Monelle äänikirjapalvelut ovatkin jääneet käyttöön juuri niiden helppouden vuoksi. Tällöin sinulla on aina tuhansien kirjojen kirjasto mukanasi missä ikinä liikutkin. Äänikirjan kuuntelu sujuu näppärästi älypuhelimella tai tabletilla eikä se vie paljoa tilaa laukussa tai kotona hyllyssä. Kannattaa ottaa hieman aikaa ja tehdä äänikirjapalvelu vertailu ennen kuin valitsee itselleen sopivimman.

Mikä on Storytel?

Storytel on ruotsalainen äänikirjapalvelu, joka on perustettu vuonna 2005. Suomeen palvelu tuli vuonna 2016 ja onkin saavuttanut valtaisan suosion äänikirjojen ystävien keskuudessa. Palvelusta löytyy yli 500 000 kirjaa eli valinnan varaa on. Storytelin sovellus on saatavilla sekä Android että iOS-laitteelle.   

Storytel kirjat ovat monipuolisia ja valikoimaan kuuluukin kirjoja suomen, ruotsin ja englannin kielen lisäksi myös italiaksi ja espanjaksi. Palvelua on erittäin helppo käyttää eikä enää tarvitse muistaa kirjaston kirjojen eräpäiviä, sillä nämä kirjat ovat tallessa omassa digitaalisessa äänikirjasovelluksessasi. Äänikirja hinta on siis edullinen ja itse palvelu vaivaton. 

Kaikkiin tilauksiin sisältyy automaattisesti Kids Mode, jossa lapsi pääsee kuuntelemaan hänelle sopivia lastenkirjoja. Family -tilaus on siitä hyvä, että jokainen käyttäjä saa oman kirjahyllynsä, eli ei tarvitse kinastella perheenjäsenten kanssa siitä, mitä kirjoja hyllyyn laitetaan ja missä järjestyksessä. Tällä hetkellä on mahdollista saada kokeiluun Storytel 30 päivää kuunteluun ennen kuin tekee lopullisen päätöksen. 

Pakettien hinnat

Storyteliltä löytyy kolme erilaista tilausvaihtoehtoa:

Storytel hinnasto on selkeä ja paketeissa on hyvät ominaisuudet. Storytel äänikirjasovellus toimii siis kuukausittain toistuvalla kiinteällä kuukausimaksulla. Voit kuitenkin ensin kokeilla äänikirjapalvelua maksuttomasti 14 30 päivän ajan. Storytel alekoodi kannattaakin hyödyntää ja kokeilla, olisiko äänikirjapalvelu itselle sopiva juttu vai ei. 

Tämän maksuttoman kokeilujakson jälkeen tilauksesi jatkuu automaattisesti kuukausitilauksena. Kiinteällä kuukausimaksulla on mahdollista kuunnella ja lukea e- kirjoja niin paljon kuin haluaa ja ehtii. Jos perheessä on Storytel useampi käyttäjä, rajaton kuunteluoikeus on hyvä valinta. On hyvä katsoa itselleen myös sopiva liittymätarjous, vaikka se ei varsinaisesti äänikirjojen kuunteluun vaikutakaan. 

Storytel tilauksen peruuttaminen

Storytel peruutus on todella helppo tehdä. Voit koska tahansa peruuttaa tilauksesi, jos et enää halua käyttää palvelua. Peruutuksen voit tehdä Storytelin sivuilla kirjautumalla omille sivuillesi. Siellä voit valita Oma tili-kohdan, josta löytyy kohta ”Hallinnoi”. Paina siellä ”Lopeta tilaus” ja niin homma on hoidettu. 

Storytel kysyy vielä syytä peruutukselle ja tämän jälkeen voit vahvistaa peruutuksen. Saat lisäksi vielä sähköpostiisi vahvistuksen peruutuksesta, tämä kannattaa pitää tallessa kaiken varalta. Mikäli et peruuta tilausta, se jatkuu automaattisesti joka kuukausi. Jos perut tilauksen kesken kuukauden, saat kuitenkin kuunnella maksetun jakson loppuun. Muistathan että pelkkä sovelluksen poistaminen älylaitteeltasi ei ole peruuttamista vaan se pitää tehdä erikseen. Storytel tilauksen peruminen on siis tehty todella helpoksi, joten ainakaan sen vuoksi ei kannata jättää kokeilematta Storytel 30 päivää ilmaiseksi. 

Storytel sovellus

Storytel sovellus on selkeä käyttää ja se sopii niin Android kuin Apple laitteillekin. Monen mielestä Storytel on paras äänikirja sovellus. 

Sovelluksesta löytää varmasti itselleen sopivaa kuunneltavaa, koska valikoima on niin laaja. Storytel e kirja sovellus on siitä loistava, että myös omia kirja-arvosteluja voi tehdä ja lähettää kirjavinkkejä ystäville tai perheenjäsenille. 

Sovelluksessa voi säätää kuuntelunopeuden itselle sopivalle tasolle eli jos on vaikka kiire, niin voi säätää puheen nopeammaksi. Tai jos lukija puhuu liian nopeasti niin sitä voi säätää hitaammaksi. Voit myös jatkaa kirjan kuuntelua siitä kohdasta, johon se jäi edellisellä kerralla. 

Sovelluksessa voi myös asettaa manuaalisen kirjanmerkin haluamaansa kohtaan. Kirjanmerkin saa laitettua napsauttamalla valikon kirjanmerkkikuvaa. Jos haluat kirjoittaa jonkin muistiinpanon kirjanmerkkiin, sekin onnistuu. Kirjanmerkit ovat näppäriä, koska tällöin löytää sen kohdan, mihin on edellisellä kerralla jäänyt. Näiden ominaisuuksien vuoksi Storytel onkin loistava e-kirja sovellus. 

Sovelluksessa on paljon hyviä toimintoja, jotka auttavat viemään kuuntelunautinnon vieläkin paremmalle tasolle. Tällaisia ovat esimerkiksi jo edellä mainitun lukunopeuden säädön lisäksi offline-tallennus, uniajastus sekä kelausmahdollisuus. Sovellus ilmoittaa kirjan etenemisen, eli näet paljonko olet jo kuunnellut ja paljonko on vielä jäljellä. E-kirjojen faneille tarjolla on taustan kirkkauden säätö, erilaisia fontteja sekä mahdollisuus liikkua kappaleiden välillä liukusäätimen avulla. 

Storytel valikoima

Palvelussa on tarjolla seuraavat kategoriat, josta valita sopivaa kuunneltavaa: Lapset, Nuoret, Dekkarit, Elämänkerrat, Tietokirjallisuus, Talous & liike-elämä, Erotiikka, Fantasia & scifi, Klassikot, Historia, Runous & draama, Kielet, Novellit & esseet, Romaanit, Hyvinvointi & elämäntaito, Jännitys, Henkinen kasvu sekä Romantiikka.

Jokaisessa kategoriassa voi valita, minkä kielisiä kirjoja haluaa kuunnella tai lukea. Voit kuunnella ja lukea kirjoja suoraan Storytel sovelluksen avulla, tai halutessasi voit ladata kirjat puhelimellesi. Ladattavien kirjojen määrä riippuu puhelimessasi olevasta vapaasta muistista. Storytel kampanjakoodi onkin loistava tapa saada valita eri kategorioista kuunneltavaa omaan makuun. 

Storytel Reader

Storytel Reader​

Storytelia pystyy käyttämään ilman tätä lukulaitettakin, eli laitteen hankkiminen ei ole edellytys palvelun käytölle. 

Storytel Reader on e-kirjojen lukulaite, jota voit käyttää Storytel-tilauksellasi. Laitteen ansiosta e-kirjojen lukeminen on mukavampaa, sillä sen näyttö hyödyntää sähköpaperitekniikkaa. Tämä mahdollistaa lukunautinnon melkein samalle tasolle, kuin lukisit perinteistä kirjaa. Voit säätää näytön mieleiseksesi eli voit lukea lämpimällä tai kylmällä valaistuksella. Näin säästät silmiäsi. Voit lisäksi vaihdella lukemisen ja kuuntelun välillä, laite on Bluetooth-yhteensopiva. Äänikirjapalvelut vertailu on hyvä tehdä myös tätä ominaisuutta silmällä pitäen.

Storytel kirjat löytyvät kokonaisuudessaan myös lukulaitteesta. 

Kokemuksia Storytelista

Palvelua on helppo käyttää älypuhelimella ja tabletilla. Muita Storytel kokemuksia on ainakin että kirjavalikoima on todella laaja. Lisäksi on mahdollista tutustua palveluun ensin 14 vuorokauden ajan veloituksetta, ennen kuin päättää onko Storytel tilaus itselle sopivin palvelu. Palvelussa on mahdollista joko lukea tai kuunnella äänikirjoja sekä e-kirjoja ja se sopii koko perheelle, myös pienille lapsille. 

Mikäli niin haluaa, voi tilata itselleen Storytel Reader lukulaitteen, jolloin lukeminen nousee ihan uudelle tasolle. Kirjat voi ladata omalle puhelimelle jolloin niitä voi kuunnella myös offline-tilassa. Mikäli mietit, olisiko sinulle sopivampi Storytel vai BookBeat, voit kokeilla kumpaakin ilmaisen tutustumisjakson ja tehdä päätöksen vasta sen jälkeen. Monesti on saatavilla myös Storytel koodi, jolla voi kokeilla palvelua ensin ilmaiseksi.  

Katso myös meidän Nextory, BookBeat ja Elisa Kirja arvostelut täältä.

Usein kysytyt kysymykset

Storytel ei välttämättä ole kaiken halvin äänikirjapalvelu, mutta sen hinnoittelu on läpinäkyvää, eikä sovelluksessa ole mitään lisäkuluja piilotettuna.

Kumpikin e kirja palvelu – niin BookBeat kuin Storytelkin sopivat yhtä hyvin pienelle perheelle ja vain hieman äänikirjoja kuuntelevalle henkilölle. Mutta mikäli kyseessä on hieman isompi perhe, Storytel on parempi valinta, sillä sen kuukausipakettien vaihtoehdoissa on valittavana myös rajaton kuunteluoikeus. On hyvä huomioida myös tutustumistarjoukset, eli tällä hetkellä on mahdollista saada kuunteluun Storytel 1 kk ilmaiseksi aivan kuten BookBeatkin.

Äänikirja vertailu kannattaa toki tehdä näiden kahden palvelun eri ominaisuuksien välillä ennen kuin tekee lopullisen valinnan. Käyttäjillä on BookBeat kokemuksia laidasta laitaan, osa vannoo sen nimeen ja toiset taas eivät haluaisi vaihtaa Storyteliä mihinkään. On siis vaikea sanoa, mikä olisi paras e kirja palvelu juuri sinulle.

Storytel irtisanominen on vaivatonta tehdä milloin tahansa eikä se sido minkäänlaisiin tiettyihin tilausjaksoihin. Et siis ole velvoitettu jatkamaan tilaustasi kokeilujaksosta huolimatta. Storytel lopetus voidaan suorittaa vaikka heti ensimmäisenä tilauspäivänä.

Storytel-sovellus voidaan asentaa usealle laitteelle. Kuitenkin Storytel äänikirja sovellus on mahdollista olla käytössä ainoastaan yhdellä laitteella samanaikaisesti.

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo
5g
Liittymät
Löydä paras 5G liittymätarjous edullisempaan hintaan