Äänikirjapalvelut 2024- lahja kiireisille

Sisällysluettelo
Äänikirjapalvelut

Suomalaiset ovat aina olleet ahkeria lukijoita, ja lukeminen onkin varsin suosittu harrastus lähes kaikissa yhteiskuntaluokissa. Lukemisen hyötyjä ei voi kukaan kiistää. Lukeminen onkin hyödyllistä kaiken ikäisille ihmisille. Kirjat helpottavat stressiä ja kehittävät pitkäjänteisyyttä. Parhaat äänikirjapalvelut tarjoavatkin runsaasti valikoimaa tähän tarkoitukseen.

Kirjojen lukemiselle on kuitenkin usein vaikeaa löytää aikaa. Monenlaiset asiat kilpailevat nykyään huomiostamme, ja näistä viihde on ehkä yksi suurimpia. Raskaan työpäivän jälkeen on paljon helpompaa pötkötellä kotisohvalla ja katsoa joitakin sarjoja kuin alkaa lukea kirjaa, joka kuitenkin vaatii paljon enemmän energiaa kuin sarjojen katsominen. 

Kirjoista nauttimisen voi tehdä itselle kuitenkin helpommaksi ja paras tapa on ehdottomasti äänikirja palvelu. Äänikirjat ovat luettuja versioita kirjoista. Äänikirjoilla on paljon hyviä puolia, ja koko äänikirjapalvelut kasvavatkin vuosi vuodelta. Tämä artikkeli on äänikirjapalvelut vertailu.

Storytel – maailman johtavampia äänikirjapalveluita

Storytel logo

Storytel on eräs maailman johtavia äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluita. Yrityksen visio on tehdä maailmasta parempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimella tai tabletilla ja voit nauttia tarinoista ilman rajoituksia missä ja milloin tahansa. Suomen Storytel valikoimaan kuuluu yli 500 000 ääni- ja e-kirjaa. Lue Storytel arvostelu täältä.

Storytel mobiilisovellus on selkeä ja helppo, se on saatavilla kaikkiin iOS- sekä Android-laitteisiin. Sovellus ehdottaa sinulle luettavaa kiinnostuksesi mukaan, mutta voit myös etsiä itse kiinnostuksesi mukaan luettavaa. Storytel tarjoaa mahdollisuuden kokeilla palvelua 2 viikkoa ilmaiseksi ja ilman mitään sitoutumista. Ilmainen äänikirjapalvelu onkin mukava tapa päästä sisään äänikirjojen ihmeelliseen maailmaan. 

Mikäli lopetat tilauksen ennen koejakson päättymistä, sinulta ei veloiteta mitään. Storytelilla on tarjolla kolme kuukausimaksullista pakettia: Unlimited, Unlimited Family sekä Unlimited Family Plus. Kaikissa näissä voit kuunnella rajattomasti kirjoja kuukaudessa.

BookBeat – valtava valikoima suosikkikirjoja

BookBeat logo

BookBeat on yksi suosituimpia äänikirjapalveluita. Yli 500 000 tuhannen e-kirjan ja äänikirjan valikoimasta löydät tuhansia kirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Valittavana on kolme erilaista pakettia: Basic, Standard ja Premium. Voit kokeilla palvelua veloituksetta 14 päivän ajan. Kokeilujakson ajaksi saat käyttöösi BookBeat Premiumin, jolloin voit käyttää palvelua rajattomasti. Jos perut jäsenyytesi ennen ilmaisen kokeilujakson loppumista, sinulta ei veloiteta mitään. Lue BookBeat arvostelu täältä.

BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa, eli voit irtisanoa jäsenyyden milloin tahansa. BookBeat -sovellus toimii puhelimella ja tabletilla. Sen saa ladattua helposti Apple Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta. BookBeat tarjoaa laajan valikoiman äänikirjoja sekä e-kirjoja ja valittavana on useita kielivaihtoehtoja.

Nextory – rikkaampaa elämää kirjojen parissa

Nextory logo

Nextory on digitaalinen kirjapalvelu, jonka yli sadantuhannen e- ja äänikirjojen joukosta löydät varmasti kuunneltavaa kännykälle tai tabletille. Sovellus on perustettu Ruotsissa vuonna 2015 ja Suomeen se rantautui vuonna 2018.

Nexstory e-kirja- ja äänikirjapalvelussa on kattava valikoima suosituimpia suomen, ruotsin ja englanninkielisiä äänikirjoja ja e-kirjoja. Nextorylla on myös mahdollista kokeilla palvelua 2 viikkoa veloituksetta ja ilman sitoutumista. Mikäli lopetat tilauksesi ennen koejakson päättymistä, sinulta ei veloiteta mitään. Lue Nextory arvostelu täältä.

Nextoryn mobiilisovellus on näppärä ja helppokäyttöinen, ja se on saatavilla iOS- sekä Android-laitteisiin. Voit jakaa laitteesi näytön ja äänen toiseen medialaitteeseen, vaikkapa televisioon tai ulkoisiin kaiuttimiin ja kuunnella kirjaa koko perheen voimin.

Elisa Kirja – tuttu ja turvallinen kotimainen

Elisa Kirja logo

Elisa Kirja on Elisa konsernin luoma digitaalinen e-kirja- ja äänikirjapalvelu, joka mahdollistaa digitaalisten kirjojen kuuntelun ja lukemisen älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Sovellus on satavana iOS- ja Android-laitteille sekä se toimii myös tietokoneen selainversiona. Palvelussa on tarjolla kymmeniä tuhansia suosikkikirjoja luettavaksi ja kuunneltavaksi. Lue Elisa Kirja arvostelu täältä.

Elisa Kirja toimii vähän eri tapaan kuin muut yleisimmät äänikirjapalvelut. Elisa ei ole oikeastaan äänikirjapalvelu, vaan enemmänkin se muistuttaa perinteistä kirjakauppaa sähköisessä muodossa. Valittavana on kaksi erilaista vaihtoehtoa käyttää palvelua: kuukausitilaus tai kirjojen yksittäinen osto. Toki on mahdollista myös ostaa palvelusta yksittäisiä kirjoja, vaikka kuukausitilaaja olisitkin.

Audible – Amazonin tyylikäs äänikirjapalvelu

Amazon Audible sovelluksen avulla voi kuunnella äänikirjoja sekä podcasteja puhelimesta tai tietokoneella. Audible on yksi maailman laajin kokoelma äänikirjoja. Audiblen on helppo ladata esimerkiksi Applen App Storesta tai Googlen Play -kaupasta. Palveluun rekisteröityminen onnistuu näppärästi myös Amazonin verkkosivuilla.

Audible äänikirjapalvelu on tutustuttavissa täysin ilmaiseksi 30 vuorokauden kokeilujakson avulla. Tämän jälkeen palvelu maksaa alkaen 7,99 puntaa kuussa. Palvelu mahdollistaa rajattoman pääsyn kaikkiin tarjolla oleviin äänikirjoihin. Audiblen kuukausipohjainen hinnoittelu sopii siis erityisen hyvin asiakkaille, jotka ovat äänikirjojen suurkuluttajia. 

Audible on tyylikäs palvelu ja sen lataaminen sujuu helposti. Parasta Audiblessa on laaja valikoima ja mikäli etsii jotain tiettyä äänikirjaa niin suurimmalla todennäköisyydellä sen löytää Audiblesta.

Google Play Kirjat – ei tilauspakkoa

Google Play Kirjat

Google Play Kirjat on eräs suurimmista sähköisten kirjojen ja äänikirjojen palvelusta. Voit valita haluamasi myydyimmistä e-kirjoista, sarjakuvista, mangoista, tekstikirjoista ja äänikirjoista. Voit kuunnella lataamaasi kirjaa ja lukea tai kuunnella sitä olitpa missä tahansa. Ääni- ja e-kirjoja voit ostaa milloin tahansa ilman tilausta. Kirjoista voi kuunnella ääninäytteitä ja sitten vasta valita itselleen valikoimasta se paras äänikirja. 

Voit ansaita Google Play pisteitä jokaisesta ostoksesta ja vaihtaa pisteet sitten Google Play saldoon. Google Play Kirjat toimii Android ja iOS -laitteilla tai selaimessa myös ilman verkkoyhteyttä. Voit halutessasi tallentaa kirjasi laitteelle tai SD-kortille, joten tila ei koskaan lopu kesken. 

Suomalainen Plus – rajattomasti äänikirjoja aina mukanasi

Suomalainen Plus on yksi uusimmista ääni- ja e-kirjapalveluista Suomessa. Palvelun tarjoaa Otava-konserniin kuuluva Suomalainen Kirjakauppa ja se on lanseerattu vuonna 2020. Palvelua voi kokeilla ilmaiseksi 14 päivän ajan. Valikoimaa löytyy tuhansien kirjojen verran. 

Suomalainen Plus on selkeä käyttää ja sovellus on ladattavissa mobiililaitteelle App Storesta tai Google Play Storesta. Suomalainen Plus -palvelu toimii vain mobiililaitteilla, ei tietokoneella tai selaimella. Uudet kirjat on helppo löytää ja kotimaisen kirjallisuuden valikoima on laaja. Suomalainen Plus tilauksen irtosanominen onnistuu sovelluksen kautta. 

Suomalainen Plus toimii myös Suomalaisen Kirjakaupan kanta-asiakasohjelman Pöllöklubin kanta-asiakassovelluksena. Sovelluksen käyttö kanta-asiakastarkoituksessa on ilmaista eikä edellytä aktiivista Suomalainen Plus -tilausta. Kuuntele kirjoja siis ilman kanta-asiakkuuttakin. 

Supla – lisänä myös liveradio sekä podcastit

Supla on Sanoma Media Finland Oy:n digitaalinen äänikirjapalvelu, jonka avulla voit kuunnella kirjoja älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella kuukausimaksulla. Sovellus on satavana sekä iOS- että Android-laitteille, mutta kirjoja voi siis kuunnella myös tietokoneella. Valikoimasta löytyvät kaikkien suomalaisten suurimpien kustantamoiden kirjat. Palvelusta löytyy suomalaisten kirjojen lisäksi kuunneltavaa myös ruotsiksi. Suplassa voi kuunnella myös liveradiota useilta radiokanavilta sekä runsaasti erilaisia podcasteja ja muutakin ajankohtaista sisältöä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras äänikirjapalvelu?

Hinta-laatusuhteeltaan Storytel on paras äänikirjapalvelu, sillä sen kirjavalikoima on todella kattava ja sen käyttöominaisuudet ovat huippuluokkaa. 

Mistä kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi?

Lähes jokainen äänikirjapalvelu tarjoaa ilmaisen kokeilujakson, joten mikään ei estä kokeilemasta vaikka niitä kaikkia ilmaiseksi. Vertaa äänikirjapalvelut rauhassa ja tee sitten valintasi.

Ovatko Suplan äänikirjat ilmaisia?

Suplaa voi kokeilla ilmaiseksi 30 päivää, jonka jälkeen palvelu maksaa 14,99 euroa/kk.

Kumpi on parempi, Bookbeat vai Storytel?

Molemmat palvelut ovat keskenään melko samanlaiset, eroja ei juurikaan ole. Olipa valintasi siis kumpi tahansa, Storytel vai BookBeat, teet hyvän valinnan.

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo
Paras
liittymätarjous
Löydä paras liittymätarjous edullisempaan hintaan