Storytel valikoima

Storytel vai Bookbeat – parhaan äänikirjapalvelun metsästys

Sisällysluettelo
Storytel vai Bookbeat

Äänikirjapalvelut ovat nykyään suosittuja, mutta kumpi on parempi – Storytel vai Bookbeat? Kummatkin ovat suoratoistopalveluita, joiden avulla on mahdollista kuunnella sekä lukea kirjoja. Kumpi tapa onkaan itselle mieluisempi, molemmat ovat vaihtoehtona. 

Kummatkin palvelut ovat palveluita, joilla on melko samanlaiset valikoimat, hinnat ja ominaisuudet. Joten suuria eroja näiden välillä ei ole. Kumpaankin palveluun voit tutustua ilmaisilla tutustumisjaksoilla, joten pääset kokeilemaan niitä riskittömästi. 

Storytel ominaisuudet

Storytel on ruotsalainen vuonna 2005 perustettu äänikirjapalvelu, tarjoten yli 300 000 kirjan digitaalisen kirjaston. Suomeen palvelu rantautui vuonna 2016. Palvelu on saatavilla sekä Android että iOS-laitteille. 

Storytel on helppo ja sujuva käytössä. Siinä on paljon erilaisia ominaisuuksia, jotka saavat äänikirjojen kuuntelun tutumaan miellyttävältä. Tällaisia ominaisuuksia ovat mm. kelausnapit, offline-tallennus, lukunopeuden säätö ja uniajastus. Kirjasta esitellään jo kuunneltu sekä jäljellä oleva aika. 

Storytelin laaja valikoima löytyy myös Storytelin omasta lukulaitteesta, jonka saa 99 euron hintaan. Lukulaitteen avulla voit kokea lukukokemuksen melkein kuin lukisit perinteistä kirjaa. Lukulaitteella lukeminen on miellyttävää ja lisäksi se säästää myös silmiä. 

Storytel plussat ja miinukset

Storytelin käyttökokemuksissa erittäin hyvänä pidetään sitä, että palvelusta löytyy monipuolinen valikoima niin äänikirjoja kuin e-kirjojakin ja sitä on mahdollista monen käyttäjän käyttää samanaikaisesti. Valtavaan valikoimaan nähden Storytel hinta on varsin huokea, sen saa halvimmillaan käyttöönsä hintaan 9,99 euroa kuukaudessa. Lisäksi palveluun on mahdollista tutustua 30 päivän ilmaisella kokeilujaksolla. Monen mielestä palvelu on selkeää ja helppokäyttöistä.

Positiivista on myös se, että voi olla useita kirjoja kesken samaan aikaan ja silti pystyy vaivattomasti palaamaan keskeen jääneeseen kohtaan. Sovelluksen käyttö on yleisesti koettu varsin mutkattomaksi. 

Storytelin huonoina puolina on mainittu erilaiset tekniset ongelmat, joita ilmenee aina joskus vaikkapa kelaustoiminnossa sekä äänikirjan ja e-kirjan välisessä vaihdossa. Toiset kirjat eivät lisäksi toimi offline-tilassa ulkomailla tekijänoikeuksien vuoksi. Valikoima saisi myös olla monipuolisempaa. 

Lue meidän Storytel arvostelu täältä.

BookBeat ominaisuudet

BookBeat on Bonnierin omistama palvelu, tarjoten yli 500 000 kirjan kirjaston. BookBeat nauttii suurta suosiota ja se onkin Suomen suosituin äänikirjapalvelu. Palvelu on saatavilla tabletille ja älypuhelimelle, sekä Android että iOS-laitteille. 

Voit ladata vaikka koko kirjan puhelimeesi, mikäli et halua reissussa käyttää nettiä mutta silti haluat käyttää BookBeatin palvelua. 

Lue meidän BookBeat arvostelu täältä.

BookBeat plussat ja miinukset

Käyttäjät ovat pitäneet palvelussa erityisesti, että valikoima on laaja ja sovellus on helppokäyttöinen ja toimii hyvin. Myös lapsille valikoimasta löytyy runsaasti tarjontaa. Lisäksi perhetiliin on oltu tyytyväisiä, sillä sovellus tulee edulliseksi useamman käyttäjän taloudessa. 

BookBeatin huonona puolena mainitaan, että saisi olla enemmän toimintoja, kuten vaikkapa mahdollisuus lukea ja kuunnella samanaikaisesti. Toisten käyttäjien mielestä kirjojen sisäiset linkit ovat häiritseviä, sillä ne ohjaavat herkästi toisaalle. Myös kappalejakoa on kaivattu. 

Äänikirjat käytössä

Kummankin palvelun käyttö tulee halvemmaksi kuin fyysisten kirjojen ostaminen. Äänikirjapalvelut ovat myös ekologinen valinta, koska ”valmistukseen” ei kulu luonnonvaroja. Lisäksi palvelua voi käyttää missä ja milloin tahansa. 

Äänikirjat ovat kehittäviä ja niiden avulla voi oppia hyödyllisiä taitoja ja tietoja. Ne myös saavat tylsät kotityötkin sujumaan sutjakkaammin ja kuin huomaamattaan. Äänikirjoja voi myös kokeilla ilman sitoumusta kokeilujakson ajan. 

Kirjavalikoima on valtava

Storytelilla on runsaasti valikoimaa, yli 500 000 kirjaa. Käytössä olevat kielet ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, espanja ja italia.

BookBeatilla on laaja valikoima, yli 500 000 kirjaa. Käytössä olevat kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti, saksa, italia, espanja, tanska, puola, hollanti, ranska, unkari, norja, portugali, venäjä.

BookBeatin palvelussa voi kuunnella tai lukea kirjoja myös offline-tilassa. Lukunopeutta pystyy säätämään, niin on mahdollista kuunnella kirja vaikka hiukan nopeammassa tempossa. 

Pääkategorioiden lisäksi BookBeat lajittelee kirjat vielä alakategorioihin, mikä tekee kirjojen selaamisesta ja etsinnästä paljon selkeämpää. 

Tilausvaihtoehdot

Storytelin äänipalvelun käyttäjä voi valita itselleen neljästä erilaisesta tilauksesta. Light-tilaus maksaa 9,99€/kk ja siihen sisältyy 20 tuntia käyttöaikaa. Unlimited-tilaus maksaa 16,99€/kk ja siihen sisältyy rajaton määrä sisältöä. 

Storytel Family -tilauksen kautta useammalla samassa kotitaloudessa asuvalla on mahdollista nauttia Storytel-kirjapalvelusta edullisempaan hintaan. Unlimited Family-tilaus maksaa 20,99€/kk ja se sopii hyvin kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Unlimited Family Plus-paketti maksaa 25,99€/kk ja se soveltuu erinomaisesti kolmelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. 

BookBeatin kirjoja pääsee lukemaan ja kuuntelemaan kolmella eri paketilla: Basic, Standard ja Premium. Basic-paketin saa hintaan 9,99€/kk ja tähän sisältyy 20 tuntia käyttöaikaa. Standard-paketin saa käyttöönsä hintaan 14,99€/kk ja siihen sisältyy 100 tuntia käyttöaikaa. Premium-paketin hinta on 19,99€/kk ja sen sisältö on rajaton. Jos otat käyttöösi ilmaisen tutustumisjakson, saat tällöin Premium-paketin. Bookbeat hinta on siis halvimmillaan sama kuin Storytelillakin. 

Miten Storytel ja BookBeat eroavat toisistaan?

Bookbeat vai Storytel, siinäpä kysymys. Mitään kovin suurta eroa palveluiden välillä ei ole, vaan ne ovat melko samanlaiset keskenään. Ainoastaan pieniä eroja on hinnoittelussa. Kummatkin palvelut ovat alkujaan ruotsalaista tuotantoa ja molemmat ovat erittäin suosittuja. Vasta kokeiltuasi kumpaakin palvelua tiedät, kumpi olisi sinulle se sopivampi vaihtoehto. 

Muita samanlaisia äänikirjapalveluita

Nextory on eräs Pohjoismaiden isoimmista äänikirjapalveluista. Valikoima ei ole niin laaja kuin Storytelilla ja BookBeatilla, mutta kuitenkin käytettävissä on yli 100 000 tuotetta.

Myös Nextorya on mahdollista kokeilla ilmaisen 14 vuorokauden kokeilujakson ajan. Nextorylla on valikoimassa kolme erilaista pakettia: Pronssi maksaa 9,99€/kk ja sisältöä saa käyttää 20 tuntia. Kulta maksaa 16,99€/kk ja sisällön käyttöä ei ole rajoitettu. Perhe maksaa 19,99-27,99€/kk ja myös tässä paketissa sisältö on rajattomasti käytettävissä. 

Elisa Kirja on suomalainen palvelu, jossa on tarjolla ääni- ja e-kirjoja sekä podcasteja. Sisältö on käytettävissä rajattomasti. Palvelun hinta on 16,99€/kk. Elisa ei oikeastaan ole rajaton äänikirjapalvelu vaan lähinnä sähköinen kirjakauppa. Sinulla ei tarvitse olla käytössäsi Elisa liittymä voidaksesi käyttää palvelua. 

Voit kuunnella ja lukea kirjoja rajattomasti Elisa Kirja kuukausitilaajana tai vaihtoehtoisesti ostaa yksittäisiä ääni- ja e-kirjoja. Palvelu on käytettävissä joko tietokoneella tai sovelluksen kautta, jolloin sinulla pitää vain olla puhelin tai tabletti käytössä. Voit kokeilla palvelua maksuttomasti 14 vuorokauden ajan. 

Usein kysytyt kysymykset

Mitä Storytel maksaa?

Storytelilla on käytössä kolme erilaista pakettia, Light 9,99€/kk / Unlimited 16,99€/kk / Family 20,99€/kk ja lisäksi Family Plus 25,90€/kk.

Minkämaalainen Storytel on?

Storytel on alun perin ruotsalainen palvelu, joka on tällä hetkellä käytössä yli 20 maassa. 

Onko Storytel ilmainen?

Saat käyttöösi ilmaisen 14 vuorokauden Unlimited kokeilujakson, jonka jälkeen palvelu maksaa vähintään 9,99€/kk. 

Voiko Storytelia kuunnella kaksi samanaikaisesti?

Kyllä voi.

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo
5g
Liittymät
Löydä paras 5G liittymätarjous edullisempaan hintaan