Nextory arvostelu ja kokemuksia 2024

Sisällysluettelo
Nextory screenshot

Elämä kirjojen kanssa on paljon rikkaampaa. Kirjat kehittävät mielikuvitusta ja luovuutta. Kautta aikojen tarinankerronta on ollut aina suosiossa. Äänikirjapalvelut haluavatkin tuoda kirjoja helpommin jokaisen saataville ja vähentää ihmisten sosiaalisessa mediassa viettämää aikaa, tämä on myös Nextoryn missio. 

Nextory haluaa tehdä lukukokemuksesta monipuolisempi ja saada miettimään tarkemmin, mitä oikeastaan kirjan lukeminen tarkoittaa.

Mikä on Nextory?

Nextory on äänikirjapalvelu, joka on perustettu Ruotsissa vuonna 2015. Nextory Suomi -palvelu rantautui vuonna 2018. Palvelussa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja sekä e-kirjoja, joita voi kuunnella ja lukea älypuhelimella tai tabletilla. Nextory kirjat ovatkin erittäin suosittuja. 

Palvelussa on saatavilla yli 100 000 äänikirjan valikoima suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi. Valittavana on useita erilaisia kategorioita, joista löytyy varmasti jokaiselle sopivaa luettavaa. Nextory tarjoaa myös ilmaisen 14 vuorokauden kokeilujakson, jonka aikana koko sisältö sekä kaikki ominaisuudet ovat rajattomasti käytettävissä. Nextory asiakaspalvelu on tavoitettavissa sivustolta löytyvän lomakkeen kautta. 

Pakettien hinnat

Palvelussa ei ole mitään määräaikaa, joka pitäisi olla mukana, vaan voit muokata omaa tilaustasi sekä perua sen koska tahansa. Saat käyttöösi juuri sinulle sopivan kuunteluajan, sillä valittavana on useita monipuolisia pakettivaihtoehtoja. Näin tarinat ovat aina mukanasi, olitpa sitten työmatkalla tai lenkkipolulla. Nextory hinta on varsin edullinen tarjontaan nähden. 

Nextory tilauksen peruutus

Mitä jos ei enää haluakaan maksaa palvelusta, miten sujuu Nextory peruutus? Ei hätää, jos päädyt siihen tulokseen, ettet enää halua käyttää palvelua, voit sen perua viimeistään maksetun tai ilmaisen kokeilujakson viimeisenä päivänä. Näin sinulta ei veloiteta enää seuraavan kuukauden maksua. Nextorylla ei siis ole sitovia tilauksia. 

Tilauksen voit irtisanoa kirjautumalla omille sivuillesi osoitteessa www.nextory.fi ja sieltä klikkaamalla Lopeta tilaus. Tilisi jää edelleen talteen, vaikka irtisanoisit tilauksen. Jos jossain vaiheessa myöhemmin päätätkin aktivoida tilauksen uudelleen, omat kirjalistasi, suosituksesi ja kirjahistoriasi ovat edelleen tallessa. Ne ovat siis heti käytettävissä, kun tilaus on jälleen aktivoitu. 

Nextory sovellus

Nextoryssa on mahdollista ladata kirjoja myös offline-tilaan, kuten muissakin äänikirjapalveluissa. Kun kirja on ladattu laitteellesi, voit kuunnella sitä myös ilman nettiyhteyttä. Tämä on todella näppärä ominaisuus. Palvelua on miellyttävä käyttää, kun kädessä on paras puhelin.

Lisäksi sovellus tarjoaa muita hyviä toimintoja, kuten Kirjalista. Palvelu seuraa lukemiasi ja kuuntelemiasi kirjoja ja antaa sinulle näiden perusteella suosituksia kirjoista sekä ehdottaa uutta luettavaa, josta voisit pitää. Nämä ehdotukset voit tallettaa kirjalistallesi, niin löydät ne myöhemmin nopeasti. 

Voit myös arvioida lukemasi kirjat ja nähdä muiden antamat arviot. Nextory seuraa, miten paljon kirjoja luet ja milloin, joten voit asettaa itsellesi lukutavoitteita Lukupäiväkirjaan. Lisäksi löytyy muitakin loistavia ominaisuuksia, kuten lukunopeuden säätö, pikakelaus, ääniraitaluettelo sekä uniajastin. Pääset myös palaamaan johonkin kirjan kohtaan 15 sekunnin pikahyppypainikkeella, tai vastaavasti hyppäämään eteenpäin. 

Kirjavalikossa esitellään kirjan kansikuva ja myös tieto siitä, onko kyseinen kirja saatavilla äänikirjana, e-kirjana vai onko molemmat vaihtoehdot saatavilla. Sovellusta on helppo käyttää ja se on saatavilla niin Android kuin iOS-laitteisiinkin. 

Voit myös jakaa laitteesi näytön ja äänen vaikkapa televisioon tai ulkoiseen kaiuttimeen ja kuunnella samaa kirjaa vaikka ystävien kesken. 

E-kirjaa luettaessa on myös tarjolla erinomaisia toimintoja, kuten kirjan edistymisen seuraaminen. Liukuvalitsin ilmoittaa, kuinka paljon kirjaa on jo luettu. Voit myös säätää erilaisia teemoja taustaväreillä luettaessa päivällä tai yöllä, fonttivaihtoehdot, fontin koon säätäminen, kirkkauden valitsin sekä kappaleluettelo ovat myös hyödyllisiä toimintoja. Liukusäätimen avulla siirryt nopeasti eri sivuille ja kappaleisiin. 

Voit myös asettaa omia merkintöjä kirjaan ja saada näin muistiin tärkeitä ajatuksia, joihin voit helposti palata tarvittaessa. Tämä on todella hyödyllinen toiminto esimerkiksi opiskelumateriaaleissa ja työhön liittyvissä kirjoissa. Opiskelijoiden kannattaa hyödyntää myös kuuma liittymätarjous.

Nextory valikoima

Nextoryn avulla voit oppia uutta tai sitten vain rentoutua hyvän tarinan parissa.

Lisäksi löytyy runsaasti alakategorioita, esimerkiksi Elämäntapa ja Harrastukset -kategorian alta löytyvät vielä Lifestyle ja muoti, Ruoka ja juoma, Matkat, Koti ja puutarha sekä Harrastukset ja urheilu. Myös englannin- ja ruotsinkieliset kirjat ovat hyvin edustettuna palvelussa äänikirjoina sekä e-kirjoina. 

Lisäksi lastenkirjat on jaoteltu eri ikäisille lapsille suunnattuihin kirjoihin, ja palvelusta löytyykin ilman ylimääräistä selausta kirjat 0-3 vuotiaille sekä 6-9 -vuotiaille lapsille. 

Kokemuksia Nextorysta

Nextory logo

14 vuorokauden kokeilujakson ansiosta voit selailla koko kirjavalikoimaa jotta saat selville, onko äänikirjat sinulle soveltuvia. Lisäksi sovelluksen ominaisuudet tulevat tutuksi. Jos et halua jatkaa palvelun parissa jakson jälkeen, voit irtisanoa tilauksen vaivattomasti. Voit kokeilla vaikka muitakin äänikirjapalveluita, kuten vaikkapa Storytel, Elisa Kirja tai BookBeat

Nextory on pidetty äänikirjasovellus, jonka käyttäjät pitävät valikoimaa laajana, kirjoja on helppo hakea ja mukana on sopivasti myös uutuuskirjoja. Sovelluksen helppokäyttöisyys saa kehuja, samoin uniasetuksen näppäryys. Myös kirjojen kuuntelu ja lukemismahdollisuus on tykätty ominaisuus. 

Hiukan risuja on tullut ainakin siitä ettei ole mahdollista pitää samaan aikaan e-kirjasivua avoimena ja kuunnella äänikirjaa. Palvelun kehittäjät kuitenkin tarttuvat kehitysideoihin ja vievät ne eteenpäin. Tilapäiset häiriöt on hoidettu nopeasti ja palvelun käyttäjäystävällisyyttä parannetaan koko ajan. Ilmaisen kokeilujakson ansiosta palvelua on mahdollista testata ilman mitään riskiä. Ja jakson jälkeen Nextory tilauksen peruutus onkin helppo tehdä. 

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo
5g
Liittymät
Löydä paras 5G liittymätarjous edullisempaan hintaan