NordVPN kokemuksia (2024)

NordVPN screenshot

NordVPN on pohjoismaiset juuret omaava VPN-yhteyksiä tarjoava ohjelmistoyritys, joka on perustettu vuonna 2012. Yrityksen hintataso, suojaus ja helppokäyttöisyys on saanut paljon hyvää palautetta. Monet myös mieltävät yrityksen nimen perusteella että sillä on perinteiset pohjoismaiset arvot, kuten luottamus ja turvallisuus. 

NordVPN tarjoaa runsaasti erilaisia ominaisuuksia, kuten käyttäjätietojen salaus, nopea yhteys, helppo käytettävyys sekä erinomainen turvaluokitus. Näiden lisäksi myös erilaiset apuohjelmat tuovat helpotusta palvelun käyttöön ja anonymiteetin säilyttämiseen. 

NordVPN:llä on yli 5 200 palvelinta 60 maassa. Kuusi laitetta voi samanaikaisesti käyttää palvelua. VPN on saatavilla Windowsille, Macille, Androidille sekä Linuxille. Eli yhdellä henkilöllä voi olla käytössään kannettava tietokone, toisella älypuhelin ja kolmannella tabletti samaan aikaan ja palvelu toimii silti moitteettomasti. 

NordVPN hinta

Eniten on siis mahdollista säästää valitsemalla mahdollisimman pitkäaikainen sopimus eli tuo kahden vuoden tarjous. 

NordVPN kuitenkin tarjoaa paljon ominaisuuksia tähän hintaan, eli hinta-monipuolisuus -suhde on enemmän kuin kohdillaan. Yritys onkin vuodesta toiseen eräs parhaimmista VPN-palveluita tarjoavista yrityksistä useiden laadukkaiden puoltensa vuoksi. 

Markkinoilla on paljon muitakin laadukkaita VPN-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat raudanlujaa turvallisuustasoa ja useita servereitä maailmanlaajuisesti. NordVPN on kuitenkin heidän valintansa, jotka hakevat äärimmäistä turvallisuutta ja pettämätöntä anonymiteettia liikkuessaan verkossa. 

NordVPN nopeus

Enimmäkseen palvelu toimii moitteettoman nopeasti. Toisinaan saattaa olla enemmän ihmisiä käyttämässä palvelua, joten joitakin pieniä muutoksia nopeudessa saattaa esiintyä. Luonnollisesti myös VPN-palvelun käyttö itsessään hidastaa verkkoselaimen nopeutta. Tämä johtuu siitä, että VPN-palveluissa on salausprotokollat hidastamassa yhteyttä. Toki vastineeksi käyttäjä saa anonymiteetin sekä täyden suojan, joten ihan hyvä vaihtokauppa tämä on.

NordVPN on pärjännyt hyvin nopeimpien VPN-palveluntarjoajien testeissä. Suuremoien tiedostojen latauksessa saattaa esiintyä ongelmia tasaisen kaistanleveyden ylläpitovaikeuksien vuoksi. Kannattaa huolehtia myös liittymä asiat kuntoon.

NordVPN turvallisuus

NordVPN tekee minkä lupaa! Eli he turvaavat yhteytesi seuraavan sukupolven salauksella, joten voit huoletta kirjautua tilillesi ja tehdä rahasiirtoja ja verkkokauppaostoksia. Tämä luvataan myös suojaamattomiin Wi-Fi-verkkoihin. 

NordVPN palvelussa on käytössä kaksi pysäytyskytkintä estämässä dataa vuotamasta, vaikka VPN-yhteys menisikin poikki. Toinen kytkin estää kaikki verkkoyhteydet, käyttäjän yhteyden ollessa pois VPN-palvelusta ja toinen puolestaan katkaisee ainoastaan valitut sovellukset verkkoyhteydestä mikäli VPN-yhteys katkeaa. 

NordVPN estää myös DNS- ja WebRTC -vuodot. Lisäksi yritys ei seuraa, kerää tai jaa henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille, vaikka niistä tarjottaisiin mitä. Sinä teet verkossa mitä haluat, se ei kuulu kenellekään muulle. 

NorVPN palvelun yksityisyysasetukset ja turvallisuustekijät ovat erittäin tiukat, joten yrityksen kanssa olet hyvissä käsissä. NorVPN ei vain suojaa käyttäjän yhteyttä, se suojelee myös haittaohjelmilta ja seurantasovelluksilta. Tästä huolehtii uusin erikoisominaisuus Threat Protection. 

Palvelu estää myös ärsyttävät mainokset sekä hermoille käyvät ponnahdusikkunat, joten selaaminen sujuu mainiosti ilman ylimääräisiä keskeytyksiä. Näin nopeampien yhteyksien ylläpitäminen on mahdollista. 

Kannattaa siis huolehtia VPN-asiat ajan tasalle, sillä tällöin suojaa myös tärkeitä ja arkaluonteisia tietoja itsestään. Tällaisia ovat mm. pankkitiedot ja sähköpostin sekä somen salasanat. VPN-palvelun maksut ovat paljon pienemmät kuin yksityisyyden loukkaamiseen liittyvät kustannukset. 

Maantieteellisesti rajoitetut sivustot

Luonnollisesti käyttäjät maailmanlaajuisesti etsivät itselleen parasta mahdollista VPN-palvelua erityisesti muiden maiden suoratoistopalveluiden katselua silmällä pitäen. Useat suoratoistopalvelut rajoittavat sisältöään asettamalla ja hallinnoimalla maakohtaisia rajoituksia, joten katsojat voivat päästä katsomaan vain sellaista sisältöä, joka on määritetty käyttäjän oman IP-osoitteen antaman sijainnin mukaan.

Erityisesti Yhdysvaltojen Netflix on haluttu suoratoistopalvelu, koska se tarjoaa katsojilleen paljon monipuolisempaa sisältöä kuin muut maat. Netflix onkin aiheuttanut harmaita hiuksia eniten VPN-palveluille, sillä se tekee koko ajan päivityksiä. Tästä taas seuraa se, että vaikka jokin VPN-palvelin olisi aiemmin toiminut Netflixissä, se ei enää pystykään kiertämään uudestaan suoratoistopalvelun asettamia maakohtaisia rajoituksia. Joten VPN-palvelut tekevät kaikkensa, jotta voivat tarjota käyttäjilleen mahdollisuuden kiertää Netflixin maakohtaiset rajoitukset.

Tämä onkin himottu ominaisuus VPN-palveluita tarjoavien yritysten keskuudessa, joten siihen panostetaan täysillä. Eikä NordVPN tee tässä asiassa poikkeusta, vaan panostaa jatkuvasti palvelimien kehittämiseen.

NordVPN onkin eräs parhaimmista kun kilpaillaan siitä, kuka ohittaa parhaiten suoratoistopalveluiden tiukat rajoitukset. Yrityksen yhteensopivuus toimii paitsi Netflixin kanssa, niin myös BBC iPlayerinESPN:inAmazon Prime VideonHulunHBO:N sekä Disneyn kanssa. On syytä tarkistaa myös nettinopeus, että suoratoistopalveluista voi nauttia maksimaalisesti.

NordVPN kokemuksia

NordVPN toimii sekä mobiililaitteilla että tietokoneella. Sovellukset on helppo ladata ja ne ovat varsin aloittelijaystävälliset. Palvelussa on myös näppärä pikayhteys-ominaisuus, jonka ansiosta sovellus hakee automaattisesti parhaimman mahdollisen palvelimen käyttäjän IP-osoitteen perusteella. Käyttäjän niin halutessa, hän voi yhdistää laitteensa haluamaansa sijaintiin myös manuaalisesti. Sovellus toimii Android ja iOS puhelimissa. Kannattaa huolehtia, että myös puhelin on huippuluokkaa, jos on hankkimassa huippuluokan VPN-palvelua. 

Käyttäjä voi myös tallentaa eri palvelimia suosikkilistalleen. Täältä on mahdollista löytää helpolla tarvittaessa vaikka kaikkein nopeimmin USA Netflixiä pyörittävän selaimen. Asetuksista voi parantaa vaikka turvallisuustasoaan kun kytkee päälle KillSwitch-toiminnon

Sovelluksen käyttö on helppoa, mutta silti niissä on valtavasti upeita ominaisuuksia, myös kokeneemmille käyttäjille. Asennettaessa sovellus tulee perusasetuksilla, mutta niitä voi muokata haluamakseen. NordVPN on sitä mitä sanookin eikä sen kanssa mene rahat hukkaan. 

Asiakaspalvelu

NordVPN tarjoaa ympärivuorokautisen live-chatin sekä auttavan tukikeskuksen. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse osoitteessa support@nordvpn.com. Vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin löytää näppärästi myös sivuston FAQ-osiosta. Ennen kuin ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, onkin hyvä tarkistaa tuolta ensin, josko vastaus kysymykseen löytyisikin sieltä.   

Asiakaspalvelu onkin hyvällä tasolla. Chatbot neuvoo ensin, sillä se osaa auttaa peruskysymyksissä, kuten vaikkapa tilin luomiseen liittyvissä ongelmissa tai jos sovelluksen asentaminen ei jostain syystä onnistukaan. Jos botti ei osaa neuvoa tarpeeksi, chat-ikkunan voi avata suoraan asiakaspalvelijalle, josta saa apua oikealta ihmiseltä muutaman minuutin sisään. 

Usein kysytyt kysymykset

Kyllä, NordVPN vakuuttaa turvallisuudellaan. Datan vuotaminen estetään lisäksi pysäytyskytkimellä (kill switch), mikäli VPN-yhteys sattuisikin katkeamaan jostain syystä.

Valitettavasti ei ole mahdollista kokeilla palvelua ilmaiseksi. NordVPN tarjoaa kuitenkin 30 päivän rahat takaisin -takuun. Tässä ajassa ehtii testaamaan palvelua ja muodostamaan käsityksensä siitä, onko se juuri sinulle sopivin vaihtoehto. Rahoja ei siis menetä, jos palvelu ei miellytä. Sinun tarvitsee vain pyytää, niin rahat sujahtavat takaisin kukkaroosi tuossa tuokiossa.

Saat ongelmatapauksissa tukea 24/7 eli ympäri vuorokauden joku on sinua auttamassa. Yhteyttä voit ottaa joko sähköpostin kautta tai live-chatissa.

Ehdottomasti onnistuu. Voit tehdä tämän kirjatumalla omille sivuillesi ja klikkaamalla siellä Change Plan (vaihda tilaus).

Saata pitää myös näistä: