Parhaat VPN-palvelut puhelimiin

Sisällysluettelo
VPN

Mikä on VPN?

VPN on lyhenne sanoista Virtual Private Network. Suomenkielinen käännös sanalle on Virtuaalinen Erillisverkko tai Näennäinen Yksityisverkko. Monilla yrityksillä on VPN-tekniikka käytössä, sillä sen avulla etätyöntekijöillä on pääsy yrityksen suljettuun verkkoon kotoa tai vaikka puistosta käsin. 

VPN on erittäin tehokas työkalu yksityisyyden turvaamiseen netissä.

Miten VPN toimii?

VPN muodostaa dataliikenteelle eräänlaisen putken ja näin salaa liikenteen hyvin. VPN:n avulla dataliikenne kulkee ensin putkea pitkin suojatulle palvelimelle ja sitten vasta sinne sivustolle, johon haluat mennä. VPN salaa käyttämäsi laitteen fyysisen sijainnin.

Kukaan ei voi nähdä, kuka olet ja mitä teet, ei edes Internet-palveluntarjoajat, viranomaiset tai kaikkein parhaimmat hakkerit.

Verkkopalvelut näkevät liikenteesi tulevan VPN-palvelimen IP-osoitteesta eikä sinun omastasi. Todellinen sijaintisi on siis salainen. Verkkoliikenteesi siis salataan, eivätkä ulkopuoliset voi tarkkailla verkkoliikennettäsi. Ainoastaan ne tahot, joiden pitääkin nähdä tietosi, eikä kukaan muu. 

Sinä voit siis kiertää verkkosensuuria ja selata nettiä täysin vapaasti, sinua ei voida seurata etenkään julkisissa Wifi-verkoissa, voit ladata torrentteja turvallisesti ja anonyymina ilman että nopeus hidastuu.

Voit myös näppärästi kiertää alueellisia estoja paikallisilta uutisilta ja torrentsivustoilta sekä suoratoistopalveluilta, kuten Netflix. Ja tämä kaikki jopa täysin ilmaiseksi ja tietenkin laillisesti.

Ei siis mitään syytä huoleen, kunhan et käytä VPN:ää tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin lataamiseen tai muuhun rikolliseen toimintaan.

Katso video

Kun käytät nettiä ilman VPN:ää, se on hiukan kuin kulkisit sellainen vaate päällä, johon on kirjoitettu oma kotiosoitteesi. Kun VPN on päälle kytkettynä, kukaan ulkopuolinen ei voi nähdä mitä oikein teet netissä. Sillä kaikki mitä netissä tee, on jäljitettävissä suoraan sinuun IP-osoitteen avulla.

IP-osoite paljastaa todellisen sijaintisi, ja sen avulla voidaan seurata toimintaasi reaaliajassa. Se on vähän kuin postikortti, josta voidaan lukea viesti, nimi ja osoite ihan vapaasti.

Sen sijaan, että lähettäisit tällaisen postikortin, lähetätkin huippusalaisen yksityisen viestin, jonka ainoastaan vastaanottaja voi lukea. Viestissä ei ole näkyvissä lähettäjän nimeä tai osoitetta.

Jos joku yrittää päästä vakoilemaan sen sisältöä, hän näkee ainoastaan sutatun kasan salattua tietoa, josta ei saa mitään selvää.

VPN on elintärkeä turvallisuusratkaisu yksityisyyden suojaamiseksi netissä. Ilman VPN:ää muut voivat helposti päästä urkkimaan toimintaasi verkossa. Ulkopuoliset voivat päästä katsomaan lataamiasi tiedostoja, verkkopankin tietoja ja salasanoja sekä millä sivuilla vierailet netissä.

Kuinka valitsen VPN-palvelun?

VPN-palveluita on olemassa pilvin pimein, joten sopivan valitseminen voi olla melko vaikeaakin. Tärkeintä on valita VPN juuri omia tarpeitasi vastaamaan ja toki on olemassa myös muutamia yleisiä ominaisuuksia, joita jokaisen on hyvä harkita.

VPN-palvelulla pitäisi esimerkiksi olla selkeät sovellukset ja riittävästi laiteyhteyksiä, jotta voit käyttää samaa tilausta kaikilla laitteillasi.

Lisäksi on tärkeää valita sellainen VPN, joka oikeasti myös suojaa yksityisyyttäsi, eihän siitä muuten ole hyötyä. Kun valitset VPN:N oikein, se tarjoaa toimialan parhaat turvaominaisuudet, supernopeat yhteydet, koko maailman kattavan palvelinverkon sekä laadukkaan asiakaspalvelun. 

Sitten on vielä hyvä tsekata, olisiko jotain alennuksia saatavilla ja hyödyntää näin parhaimmat tarjoukset. Lopullisen päätöksen tulisi kuitenkin aina perustua siihen mitä käyttökohdetta varten oikeastaan haluat VPN:n.

Jokaisella VPN-yrityksellä on omat prioriteettinsa. Se voi olla vaikkapa nopea yhteys, salaustekniikan taso tai vaikkapa anonymiteetti. Varmista, että ominaisuudet ovat linjassa omien tarpeidesi kanssa. 

Varmista, että VPN-yritys tarjoaa rahat takaisin -takuun. Valitse sellainen palveluntarjoaja, joka lupaa antaa rahat takaisin tietyn ajan sisällä, jolloin et joudu sitoutumaan palveluun tilauksen päättymiseen saakka.

Valitse sellainen VPN, jolla on luotettava asiakastuki. Kannattaa suosia sellaista yritystä, jolla on live chat, koska sähköposteihin ja palvelupyyntöihin vastauksien saamisessa voi kulua useita tunteja, jopa päiviä.

Parhaat ilmaiset VPN palvelut?

Onko olemassa ilmaisia VPN palveluita? Ehdottomasti, ja melko paljonkin. Ne vaan eivät välttämättä ole kaikkein luotettavimpia.

Ensinnäkin suurin osa ilmaisista VPN-palveluista on täynnä erilaisia porsaanreikiä, joilla pyritään huijaamaan sinua. Ne kyllä lupaavat vaikka mitä laadukasta palvelua, mutta kaikkein tärkeimmät ominaisuudet aina puuttuvat.

Ilmaisten VPN-palveluiden palvelinverkko on aina todella rajallinen, nopeudet ovat kehnoja, tiedonsiirtoa rajoitetaan, eikä tietoturvasta ole huolehdittu kunnolla.

Yleensä ilmaisella yhteydellä ei pääse maarajoitusten ohitse, joten suoratoistoon niistä ei ole hyötyä. Pahimmassa tapauksessa ne voivat jopa vaarantaa yksityisyytesi, mikä sotii koko VPN-yhteyden käyttötarkoitusta vastaan.

Kaikki ilmaispalvelut eivät kuitenkaan ole umpisurkeita. On toki olemassa muutama ilmainen VPN, joka tarjoaa turvallisen ja luotettavan yhteyden vain muutamilla rajoituksilla.

Yksityisyydestä tai turvallisuudesta ei kuitenkaan tingitä, sinun on siedettävä ainoastaan tiedonsiirron tai saatavilla olevien palvelimien rajoituksia.

NordVPN

NordVPN tarjoaa myös 24/7-livechatin ja lomakepohjaisen tukijärjestelmän yhdistettynä kattavaan tietokantaan, joka sisältää tietoa maksuista ja yhteyksistä sekä yleistason vinkkejä.

Lisäksi sivustolla on näppärä UKK-osio. NordVPN on täydellinen valinta Netflixin (ja monien muiden palvelujen) suoratoistoon ilman rajoituksia.

Katso meidän NordVPN arvostelu täältä.

Freedom

F-Secure logo

F-Securen FREEDOME VPN on todella tehokas työkalu, joka suojelee yksityisyyttäsi, piilottaa IP-osoitteesi ja suojaa yhteytesi WiFi-verkoissa. Lisäksi FREEDOME estää nettipalveluiden harjoittamaa seurantaa ja suojelee sinua haitallisilta sivustoilta. Mikä parasta, FREEDOME:a on todella helppo käyttää. 

ExpressVPN

ExpressVPN logo

ExpressVPN on nimensä mukaisesti todella nopea ja superturvallinen palvelu. Lisäksi ExpressVPN tarjoaa suoratoistoon optimoidut palvelimet, joilla voit helposti katsoa Netflixiä, Hulua ja muita suosittuja suoratoistopalveluita. 

ExpressVPN:n käyttäminen on superhelppoa, ja selkeät sovellukset sopivat myös VPN-aloittelijoille kaikilla eri laitteilla.

Lopuksi varoituksen sananen

Muista olla todella varovainen ilmaisten VPN-palveluntarjoajien kanssa. Mikään ei oikeasti ole ilmaista tässä maailmassa.

On olemassa häikäilemättömiä yrityksiä, jotka voivat kerätä dataasi ja selaustapasi kaupankäyntiä tai jotain vielä pahempaa käyttöä varten. He voivat jopa myydä kaistaleveyttäsi tai käyttää sinua botnettinä. 

Mikäli päädyt ilmaiseen VPN:ään, siitä saattaa koitua sinulle rutkasti ongelmia. Joten: käytä ilmaisia VPN-palveluntarjoajia vain omalla vastuulla! 

Saatat pitää myös näistä:

Sisällysluettelo
5g
Liittymät
Löydä paras 5G liittymätarjous edullisempaan hintaan